Koramiral Deniz Cora için yakalama kararı

Güncelleme Tarihi:

Koramiral Deniz Cora için yakalama kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 13:07

Amirallere suikast iddiasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ikinci iddianameyi geçtiğimiz hafta kabul eden İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuksuz şüpheli Koramiral Deniz Cora hakkında yakalama kararı çıkarttı. Mahkeme oy birliğiyle aldığı karara gerekçe olarak, kuvvetli suç şüphesi ve delil karartma şüphesini gösterdi.

Haberin Devamı

KORAMİRAL CORA'YA YAKALAMA KARARI / WEB TV

"Amirallere suikast iddiası" davasının şüphelisi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

2'NCİ İDDANAMADE ADI VAR

Amirallere suikast iddiasına yönelik soruşturma kapsamında savcı Salim Duran tarafından ikinci iddianame hazırlanmıştı. Hazırlanan iddianame Poyrazköy davası ile birleştirme talepli olarak İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianameyi geçtiğimiz hafta kabul eden mahkeme heyeti, bugün iddianamede yer alan tutuksuz sanık Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora hakkında yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.

KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI

Oy birliği ile verilen karara gerekçe olarak ise kuvvetli suç ve delil karartma şüphesi gösterildi. Mahkeme Cora’nın mahkeme yargı çevresinde yakalanması halinde en kısa zamanda hazır edilmesinin istenmesine, mahkemenin yargı çevresi dışında yakalanması halinde ise yol tutuklaması yapılarak en kısa sürede mahkeme huzuruna çıkarılmasına hükmetti.

ALBAY METİN’İN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Davanın tutuklu sanığı Tutuklu sanık Albay Ümit Metin’in üzerine atılı suçu işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğu ve devam ettiği, atılı eylemin CMK100/3 maddesinde sayılan suçlardan olduğu hususunu dikkate alan mahkeme, Metin’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

POYRAZKÖY İLE BİRLEŞTİRME TALEBİ DURUŞMADA DEĞERLENDİRİLECEK

Davanın, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde halen devam eden “Poyrazköy davasıyla" birleştirilmesi talebinin duruşmada değerlendirilmesine hükmeden Mahkeme, duruşma günü gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasına hükmetti. Mahkeme, ilk duruşmanın 9 Aralık 2011 09.30’da yapılmasını da karara bağladı.

YAKALAMA EMRİ NEDEN ÇIKARTILDI
         
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci  “Amirallere suikast girişimi” davasının 2 sanığından biri olan Koramiral Deniz  Cora hakkındaki yakalama emrini, “kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren  olguların bulunması, devam etmesi” ve “iddiaya konu belgelerin yargılama  sürecinde ele geçirilmesi nedeniyle delilleri karartma şüphesinin olması”  gerekçeleriyle çıkarttı.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Salim Duran'ın hazırladığı  ikinci “Amirallere suikast girişimi” iddianamesini geçen günlerde kabul eden ve  açılan davaya ilişkin tensip hazırlayan mahkeme heyeti, sanıklardan Koramiral  Deniz Cora hakkında, “üzerine atılı suçu işlediğine ilişkin kuvvetli suç  şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması ve devam etmesi”, “iddiaya  konu belgelerin yargılama sürecinde ele geçirilmesi, ilgili belgelerin ele  geçirildiği tarih ve yer dikkate alındığında delillerin karartılma şüphesinin  bulunması ve atılı eylemin Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 100/3. maddesinde  sayılan suçlardan olmasını” dikkate alarak yakalama emri çıkartılmasını  kararlaştırdı.

Tutuklu sanık Kurmay Albay Ümit Metin ve Koramiral Deniz Cora hakkında  hazırlanan 19 Temmuz tarihli iddianamenin, mahkemede devam eden “Poyrazköy'de  bulunan mühimmata ilişkin dava dosyası ile birleştirilmesi” talepli  gönderildiğini belirten heyet, birleştirme konusunun duruşmada  değerlendirilmesini de hükme bağladı.

Tutuklu sanık Ümit Metin'in, üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli  suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, devam etmesi ve atılı  eylemin CMK'nın 100/3. maddesinde sayılan suçlardan olması nedeniyle tutukluluk  halinin devamına hükmeden heyet, Metin ve Cora'ya iddianame ve ek klasörlerinin  tebliğ edilmesine karar verdi.

Duruşmanın 9 Aralık 2011 tarihinde yapılmasını öngören heyet, duruşmanın  yapılacağı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, duruşma günü gerekli güvenlik  önlemlerinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bu konuyla ilgili  yazı yazılmasını kararlaştırdı.
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!