Yağışlar kuvvetlenerek devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Yağışlar kuvvetlenerek devam edecek
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 12, 2011 12:01

Gök gürültülü sağanak şeklinde görülen yağışlar etkisini sürdürecek.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 5 GÃœNLÃœK HAVA TAHMÄ°NÄ°

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son deÄŸerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve iç kesimlerinde saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak ÅŸeklinde görülecek yağışların; Ä°stanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Yozgat, Çorum ve Amasya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.  Â

BODRUM'DA FIRTINA TEKNELERÄ° SÃœRÃœKLEDÄ° / FOTO GALERÄ°

Hava sıcaklığı, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde 6 ile 8 derece azalacak, Marmara'nın batısında 2 ile 4 derece artacak, diÄŸer yerlerde önemli bir deÄŸiÅŸiklik olmayacak.Â

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta, iç ve batı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ä°STANBUL AYLIK YAÄžIÅžIN YARISINI, ANKARA TAMAMINI BÄ°R GÃœNDE ALDI

Haberin Devamı

Ağustos ayı yağış ortalaması metrekareye 12.4 kilogram olan Ankara'da dün bu rakam geride kaldı.

İstatistiklere göre bu ayın 3.2 gününde yağış alan Ankara bir günlük yağışla ortalamayı geride bıraktı. Ağustos ayı yağış ortalaması 33 kilogram olan İstanbul'un birçok semtinde ise bu rakamın yarısından fazla yağış gerçekleşti. İstasyon ölçümlerine göre Perşembe sabahından itibaren 24 saatte Ankara ve İstanbul'da semtlere düşen yağış miktarları şöyle oldu.

Ä°STANBUL (kg / metrekare)

Eminönü : 24.4

Bakırköy : 17.8

Åžile : 15

Sarıyer : 14.6

Kartal : 13.6

Pendik : 10.6

ANKARA (kg / metrekare)

EsenboÄŸa : 28.2

Keçiören : 15.8

Yenimahalle : 14.6

Kızılcahamam : 12.6

ÇANKIRI TARİHİNİN EN YAĞIŞLI GECESİNİ GEÇİRDİ

METOROLOJİ verilerine göre Çankırı kent merkezi metrekareye 73.7 kilogram yağmurla tarihinin en yağışlı gecesini geçirdi.

Kent merkezinde saat 22.00 sıralarında başlayan yağış sabah 04.00’e kadar devam etti.

Şiddetli yağışlar sonucu özellikle Buğday Pazarı Mahallesi ile Fatih Mahallesi’nin alt kesimlerindeki evlerin ve apartmanların alt katları suyla doldu. Müstakil bir evdeki 7 kişi belediye ekiplerince kurtarıldı. Doğal afetin yaşandığı Çankırı’da Belediye Başkanı İrfan Dinç sabah 04.00’e kadar çalışmaları takip ederken belediye ekipleri tüm birimleri ile kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Yağışlar sonunda Çankırı-Ankara karayolu da kısa bir süre trafiğe kapandı. İş makineleri ile yola biriken çamurlar temizlendikten sonra yol trafiğe açıldı. Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı kampus inşaatının bulunduğu yüksek kesimlerden yağış sonucu akan çamurlar ise Kırkevler Mahallesi sakinlerine zor anlar yaşattı. Ankara yolu üzerindeki Salti Tuz Fabrikası’na da yıldırım düştü. Can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı olayda fabrikanın elektrik sistemi zarar gördü.

Haberin Devamı

Kısa bir süre dolu halinde yağan yağışlar sonucu meteoroloji verilerine göre metrekareye 73,7 kilogram yağmur düştüğü belirlendi. Edinilen bilgilere göre Çankırı’da daha önce gerçekleşen en şiddetli yağış 29.08.1985 tarihinde gerçekleşmiş ve metrekareye düşen yağmur miktarı 58.9 kilogram olarak ölçülmüştü.

Meteoroloji Çankırı için bugün saat 19.00’a kadar şiddetli yağış konusunda vatandaşları uyardı. Çankırı Valiliğine ve Belediyeye dilekçe veren vatandaşlar zararlarının karşılanması talebinde bulunurken, Valilikte kriz masası oluşturuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!