Balıkesirli üç gazeteciye şantaj tutuklaması

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirli üç gazeteciye şantaj tutuklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2011 10:29

BALIKESİR’de gözaltına alınan yerel Yeni Balıkesir Gazetesi’nin imtiyaz sahibi S.B. ile Sorumlu Yazıişleri Müdürü İ.K. ve gazetenin kurucusu M.E.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü kurarak tehdit ve şantaj yoluyla işadamlarından para aldıkları öne sürüldü.

Balıkesir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün geçen Cumartesi günü yerel Yeni Balıkesir Gazetesi’ne yönelik düzenlediği operasyonda 10 kişiyi gözaltına alındı. Çıkar amaçlı suç örgütü kurarak tehdit ve şantaj yoluyla işadamlarından para aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden 7’si emniyette ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Gazetenin imtiyaz sahibi S.B. ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü İ.K. emniyetteki işlemlerinin ardından gazetenin kurucusu M.E.B. ise tedavisinin tamamlanmasından sonra dün adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan üç şüpheli tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Hakim karşısına bugün saat 02.00 sıralarında çıkan S.B., M.E.B. ve İ.K. tutuklandı. Şüphelilerin tehdit edip, şantaj yaptığı iddia edilen çok sayıda işadamının da operasyon kapsamında ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!