Suriye’de sabrın sonuna geldik

Güncelleme Tarihi:

Suriye’de sabrın sonuna geldik
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 07, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Birlik Vakfı’nın iftarına katıldı. Vakfın Kurucular Kurulu Başkanı eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan’la birlikte iftarda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da bulundu.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun salı günü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmeye gideceğini belirten Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Halkınızın üzerine kurşun yağdırarak kimi sevindiriyorsunuz? Bunları söylemek, bu soruları sormak zorundayım. Bugüne kadar birçok şeyi acaba halledebilir miyiz, söylenenler yerini bulur mu diye çok sabrettik. Artık burada da sabrın son anlarına geldik. Bunun için de bu süreç içinde salı günü Dışişleri Bakanımı Suriye’ye gönderiyorum. Mesajlarımız kendilerine kararlı bir şekilde iletilecek. Bundan sonraki süreç verilecek cevap ve uygulamaya göre şekillenecek.

Suriye konusunu dış sorun olarak görmüyoruz. Suriye meselesi bizim bir iç meselemizdir. Çünkü Suriye ile 850 kilometre sınırımız var. Akrabalık, tarih, kültür bağlarımız var. Dolayısıyla burada olanlar, bitenler asla bizim seyirci kalmamızı fırsat vermez. Tam aksine oradaki sesleri duymak zorundayız, duyuyoruz ve gereğini yapmak zorundayız.

Çok manidardır. Demir kafesler ardından nice Müslümanlar idam sehpalarına gönderildi. Onları idam sehpalarına gönderenler ayakta değil, sedyede bakın nereye gidiyor? Arapların bir sözü var ‘Men dakka dukka’ (eden bulur). Şimdi böyle bir süreci dünya yaşıyor. Ama ibret alana ne kadar güzel, ama ibret almayana bu süreç çok zarar verir.

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!