'Dünkü yaÅŸananlar ÅŸüphesiz ki kendi çapında olaÄŸanüstü bir durumdur'

Güncelleme Tarihi:

Dünkü yaşananlar şüphesiz ki kendi çapında olağanüstü bir durumdur
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 12:32

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, komutanların emeklilik isteğini saygı ile karşıladıklarını söyleyerek, ''Kimse kriz devam ediyor gibi görmesin. Dünkü yaşananlar, şüphesiz ki kendi çapında olağanüstü bir durumdur ama her şey kendi mecrasında devam ediyor. Herhangi bir boşluk söz konusu değil'' dedi.

Haberin Devamı

Gül, İstanbul'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çankaya Köşkü'nde yapılan üçlü zirvede, Genelkurmay'da yaşanan emeklilik istemlerinden haberdar olup olmadığı sorulan Cumhurbaşkanı Gül, "Herhangi bir kriz söz konusu değil. Sayın Işık Koşaner, askeri kimliğine hep saygı duyduğumuz değerli bir komutandır. Bir süredir kendisi ayrılmayı düşünmüş. Biz kendisinin devam etmesini arzu etmemize rağmen bu kararı verdi. Biz de saygıyla karşıladık. Diğer komutanlar zaten emekli olacaklardı. Dolayısı ile bunu normal görmeniz gerekir. Herşey kendi mecrasında devam ediyor. Herhangi bir boşluk söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

 

Haberin Devamı

"BİR HUKUK ÜLKESİNDE YAŞIYORUZ, KUVVETLER AYRILIĞI SÖZ KONUSU"

 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan emekliliğini isteyen Işık Koşaner'in yayınladığı mesajındaki "Personelimin hakkını koruyamadım. Yetkili makamlar da gerekeni yapmadılar" şeklindeki ifadeleri ilgili düşünceleri sorulan Gül, "Bir hukuk ülkesinde yaşıyoruz. Kuvvetler ayrılığı söz konusu. Yapılabilecek şu anda bir şey yok. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada gördüğünüz gibi, Askeri Şura normal toplantı ve terfilerini yapacak. Kendi kuralları çerçevesinde herşey devam edecek" diye konuşru.

 

"YENİ KOMUTA HEYETİNDE OLACAK KİŞİLER ASKERİ ŞURA'YI YÖNETECEKLER"

 

Cumhurbaşkanı Gül, "Kuvvet komutanlıkları ile ilgili istişareleriniz oldu mu?" sorusuna ise, "Bunlar ayrı konular. Yeni komuta heyetinde olacak kişiler Askeri Şura'yı zaten yönetecekler. Kendi istişarelerini yapıp, kendi kararlarını alacaklar. O bakımdan herkes herhangi bir problem devam ediyor gibi görmesinler. Dünkü yaşananlar, şüphesiz ki kendi çapında olağanüstü bir durumdur ama her şey yörüngesine girmiştir. Herhangi bir boşluk söz konusu değil" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

GÖRÃœNTÃœLERLE TARÄ°HÄ° GECE / WEB TV Â

YENÄ° KOMUTAN NECDET ÖZELÂ

 

İŞTE NECDET ÖZEL'İN JANDARMA'YA VEDA MESAJI

 

'LÃœZUM'DAN EMEKLÄ°LÄ°K

 

BAÅžBAKANLIK: TAKDÄ°RLE ANILACAKLAR

 

DAKÄ°KA DAKÄ°KA Ä°STÄ°FA

 

Ä°ÅžTE KOÅžANER'Ä°N VEDA MESAJI

 

KOMUTA KADEMESÄ° TOPTAN YENÄ°LENECEK

 

SÄ°YASÄ°LERDEN Ä°STÄ°FALARA TEPKÄ°LER

 

BAKAN BAÄžIÅž: TÃœRK ORDUSU KOMUTANSIZ KALMAZ

 

CHP: SABAH AKŞAM ASKERİ KÖTÜLEMEK ULUSUMUZA YARAR SAĞLAMAZ

 

ATAMA LÄ°STESÄ° Ä°PLERÄ° KOPARDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!