Tarhan: Sabah akşam askeri kötülemek ulusumuza hiçbir yarar sağlamaz

Güncelleme Tarihi:

Tarhan: Sabah akşam askeri kötülemek ulusumuza hiçbir yarar sağlamaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 12:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ile görüştü. Görüşmenin adından CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, yaptığı basın açıklamasında, “Sabah akşam askeri kötülemek, iftira ederek onları itibarsızlaştırmak, saygınlığına gölge düşürmek ulusumuza hiç bir yarar sağlamaz” dedi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemelerinin ardından, dün tatilini yarıda keserek Ankara'ya dönen Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde geldiği parti genel merkezinde çalışmalarına başladı.

Kılıçdaroğlu'nun yaşanan gelişmeleri partide bulunan bazı MYK üyeleri ile değerlendirdiği belirtilirken, ilerleyen saatlerde bir MYK toplantısının da düzenlenebileceği bildirildi.

Görüşmenin ardından CHP Grup Başkanvekili Tarhan, askerlerin siyasetin içine çekilmesinin hiç bir zaman doğru olmadığını ve savunulamayacağını belirterek, “Ancak sabah akşam askeri kötülemek, iftira ederek onları itibarsızlaştırmak, saygınlığına gölge düşürmek ulusumuza hiçbir yarar sağlamaz” dedi.

KARARLARIN SEÇİLMİŞLERCE ALINMASI ESASTIR

Tarhan, özgürlükçü demokrasilerde kamusal kararların seçilmişler tarafından alınmasının esas olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

“Kuralların seçilmişler tarafından koyulması, yönetime seçilmişlerin hakim olması demokrasinin temel ilkesidir” diyen Tarhan, “Kendilerine verilen olanaklar ve yetkiler nedeniyle özel bir konumda bulunan askeri kuvvetler, polis, istihbarat birimleri gibi devlet kurumları, sivil otoritenin kontrolünde olmalı, siviller tarafından denetlenmelidir” ifadelerini kullandı.

ASKERİN SICAK SİYASETE ÇEKİLMESİ DOĞRU DEĞİLDİR ANCAK...

Askerin kışlasında kalması ve yasalarla kendine verilen görevleri yapmasının esas olduğunu kaydeden Tarhan, şöyle devam etti:

“Dolayısıyla askerin sıcak siyasetin içine çekilmesi hiçbir zaman doğru değildir ve savunulamaz. Ancak sabah akşam askeri kötülemek, iftira ederek onları itibarsızlaştırmak, saygınlığına gölge düşürmek ulusumuza hiç bir yarar sağlamaz. Bu tür çabalar orduyu sıcak siyasetin içine çeker. Buna ortam hazırlanmamalı ve izin verilmemeli.

Bir Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanının ordudaki terfiler öncesi görevlerinden istifa etmeleri, devlet kurumları arasında ciddi bir kopukluğun olduğunu göstermektedir. Mademki komutanlar görevlerinden ayrıldılar, onlara ve iktidara düşen görev, bu tutumlarının tüm gerekçelerini kamuoyuyla paylaşmalıdır. Bu, tarafların varsa haklı gerekçelerini öğrenmemize ve hem de demokrasiye katkı sağlayacaktır.”

Haberin Devamı

'LÜZUM'DAN EMEKLİLİK

YENİ KOMUTAN NECDET ÖZEL

İŞTE NECDET ÖZEL'İN JANDARMA'YA VEDA MESAJI

BAŞBAKANLIK: TAKDİRLE ANILACAKLAR

 

DAKİKA DAKİKA İSTİFA

 

İŞTE KOŞANER'İN VEDA MESAJI

 

KOMUTA KADEMESİ TOPTAN YENİLENECEK

 

ATAMA LİSTESİ İPLERİ KOPARDI

 

GÜL: DÜNKÜ YAŞANANLAR ŞÜPHESİZ Kİ KENDİ ÇAPINDA OLAĞANÜSTÜ BİR DURUMDUR

 

SİYASİLERDEN İSTİFALARA TEPKİLER

 

BAKAN BAĞIŞ: TÜRK ORDUSU KOMUTANSIZ KALMAZ

 

ABD: TÜRKİYE'NİN İÇ MESELESİ


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!