Kılıçdaroğlu'ndan Kıbrıs mesajı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan Kıbrıs mesajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2011 12:04

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kıbrıs'ta kalıcı bir çözüme bir an önce ulaşılması gerektiğini, çözümün, Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında, iki toplumlu, iki kesimli, tarafların siyasi eşitlik anlayışına dayalı olarak, iki kurucu devletin oluşturacağı bir federasyon olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 37. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:
“1974 yılında savaş değil, barış için Kıbrıs'a giden Türk Silahlı Kuvvetleri, barış harekatının başbakanı ve genel başkanımız Bülent Ecevit'in direktifleri doğrultusunda barışın tesisi için sorumluluklarını yerine getirdi. Bu nedenle, Kıbrıs Türk halkı gibi, Kıbrıs Rum halkı da 37 yıldan beri birlikte huzur içinde yaşamını sürdürmektedir ve sürdürmelidir. Sağlanan bu barış ortamına rağmen, artık, Kıbrıs'ta kalıcı bir çözüme bir an önce ulaşılması gerekmektedir.
AKP iktidarı döneminde çözülemeyen ve giderek daha karmaşık bir hal alan Kıbrıs sorununu çözmek için tarafların devam edecek müzakerelerde masaya iyi niyet ve kararlılıkla oturmaları büyük önem taşımaktadır.

Çözüm, BM çatısı altında, iki toplumlu, iki kesimli, tarafların siyasi eşitlik anlayışına dayalı olarak, iki kurucu devletin oluşturacağı bir federasyondur.
Bu anlayışla barış harekatının başbakanı Sayın Ecevit ile harekatta yaşamını yitiren şehitlerimize rahmet, Başta KKTC'nin kurucu cumhurbaşkanı olmak üzere barış harekatına katılanlar, katkıda bulunanlar ile KKTC'yi bugünlere getiren herkese teşekkürlerimi, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle saygılarımı sunuyorum.'

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!