Terörist sanılan 2 kardeşten biri öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Terörist sanılan 2 kardeşten biri öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2011 08:07

Samsun- Amasya sınırırında güvenlik güçlerinin 'Dur' ihtarına uymayarak, ateşle karşılık veren 2 kişiden 1’i öldürülürken, diğeri yakalandı. Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, çatışmaya girenlerin önce terörist sanıldığını, daha sonra üzerlerinde kuru sıkı tabanca ele geçirilen bu kişilerin 'Dur' ihtarına uymayan iki kişinin köye ziyarete giden kardeş olduklarının anlaşıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Samsun ile Amasya sınır bölgesi Boğaziçi Mevii’nde köylüler şüpheli 2 kişiyi görüp durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, saat 22.40 sıralarında karşılaştıkları 2 kişiye 'dur' ihtarında bulundu. 'Teslim ol' çağrısına silahla karşılık verilmesi üzerine güvenlik güçleri ateşe başladı. Açılan ateşle 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş öldü. Ağabeyi 18 yaşındaki Habib Çetintaş da yakalandı.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER/ WEB TV 

Öldürülen Gökhan Çetintaş’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Samsun’un Havza İlçesi Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Habib Çetintaş da sorgulanmak üzere Hazva İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bölgeye çok sayıda asker sevk edilerek arazide arama tarama çalışmaları başlatılırken, olay yerinde yapılan arama bir kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Haberin Devamı

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Amasya- Samsun sınırındaki bu olayla ilgili açıklama yaptı. Vali Daşöz, "İlk gelen bilgilerde olayın teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı yolundaydı. Ancak iki kardeşin güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymayıp ateş etmeleri sonucu çatışma çıkmış. Kardeşlerden biri öldü. Soruşturma devam ediyor" dedi.

Öldürülen Gökhan Çetinbaş ile yakalanan ağabeyi Habib Çetinbaş’ın, Samsun’un Havza İlçesi’ne bağlı Paşapınar Köyü’nde oturan annelerini ziyarete gittikleri ileri sürüldü.

"KİMSE 'DUR' ÇAĞRISI YAPMADI, BİRDEN ATEŞE BAŞLADILAR"

Serbest kaldıktan sonra ilçenin Karşıyaka Mahallesi’ndeki evine giden Gökhan Çetintaş, dün akşam yaşadıkları dehşet dolu anları anlattı.

Babasının İlçe Kaymakamlık binasındaki çay ocağında çalıştığını belirten Habib Çetintaş, "Paşapınar’ı köyüne kardeşimle birlikte düğüne gittik. Düğün bittikten sonra araba bulamadığımız için evimize yürüyerek dönmek istedik. Jandarma olayın meydana geldiği bölgede teröristlere pusu kurmuş. Bizim haberimiz yoktu. Bize kimse hiç bir 'dur' çağrısında bulunmadı. Birden ateş etmeye başladılar. Kardeşimi iteleyip yere yatırdım. Bende yattım. Sonra bir el havaya ateş ettim. Ama önce jandarma bize ateş etti" dedi.

Haberin Devamı

Oğullarından Gökhan’ın öldüğünü öğrenince çok üzülen 46 yaşındaki Güler Çetintaş da eve dönen oğlu Habib’e sarılarak gözyaşı döktü.

Olayda yaşamını yitiren Gökhan Çetintaş’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Havza Devlet Hastanesi’nden elanırak Samsun Gazi Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Cumhuriyet savcısı oğuz Köktan olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söylerken, operasyona katılan askerler de adliyeye gelerek savcıya ifade vermeye başladı.

"KUSUR VAR MI YOK MU DEĞERLENDİRİLECEK"

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerince ilçeye bağlı Boğaziçi mevkisinde demiryolunun bulunduğu noktanın terör örgütü mensuplarınca güzergah olarak kullanılabileceğinin değerlendirildiğini ve pusu kurulduğunu belirtti.

Haberin Devamı

İki kişinin terörist olabileceği şüphesiyle bölgedeki güvenlik güçlerince değerlendirmeler yapıldığını ifade eden Aksoy, “Güvenlik birimlerimizin 'dur' ihtarına karşı daha sonra kurusıkı olduğu tespit edilen tabancayla üç el ateş edilmiştir. Bunun üzerine güvenlik birimlerimizce karşı ateş açılması suretiyle çatışma gerçekleşmiştir. Bu süreç sonrasında yapılan araştırmada, Havza nüfusuna kayıtlı 16 yaşındaki Gökhan Çetintaş maalesef hayatını kaybetmiştir. Konu cumhuriyet savcılığımızca soruşturulmaya başlanmıştır” dedi.

Olayla ilgili net bilgi olmadığını söyleyen Aksoy, “Gençler belki panikle ateş açmış olabilir. Bunlar ağabey ve kardeş. Bir köyde düğüne katılmışlar. Yaya olarak kendi evlerine döndükleri sırada karşılaşılan bir durum. Bu konuda kişinin beyanı savcılıkça soruşturuluyor. Olayda herhangi bir kusur var mı yok mu adli makamlarca değerlendirecektir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!