Topkapı Sarayı’nda gizli bir aşk hikâyesi

Güncelleme Tarihi:

Topkapı Sarayı’nda gizli bir aşk hikâyesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2011 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL Uluslararası Opera  Festivali, Mozart’ın ünlü operası operası Zaide ile devam ediyor. Osmanlı Sarayı’nda geçen gizli bir aşk hikâyesini konu alan eser, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından üç gün boyunca Topkapı Sarayı’nda sahnelenecek. Rejisörlüğünü Aytaç Manizade’nin yaptığı eserde Antalya Devlet Opera ve Bale Orkestrası’nı şef Alexandru Samoila yönetiyor. Eserde dekor Çağda Çitkaya’ya, kostüm Ayşegül Alev’e, ışık Mustafa Eski’ye, koreografi ise Uğur Seyrek’e ait. Etkileyici müzikleriyle dikkat çeken eserde; Zaide rolünü Sema Çavuşoğlu ve Aslı Ayan dönüşümlü olarak canlandıracak. Gomatz’ı ise Devrim Demirel ve Erdem Erdoğan seslendirecek. Göksay Yaran; Sultan Süleyman rolünde izleyici karşısına çıkarken, Allazim’i Cengiz Sayın ve Arda Aktar,  Osman’ı ise Engin Suna ve Şafak Güç canlandıracak. Ayrıntılı bilgi için www.istanbuloperafestival.gov.tr

Haberin Devamı

Işıl Özgentürk’le film atölyesi

BODRUM’daki Gümüşlük Akademisi, 6-13 Ağustos tarihlerinde, yazar ve yönetmen Işıl Özgentürk yönetimindeki bir film atölyesine ev sahipliği yapacak. Bir kısa film çalışmasının da yapılacağı atölyelere katılım ücreti 200 TL. Tüm araçlar Gümüşlük Akademisi’nden temin edilecek. Son başvuru tarihi 1 Ağustos. Başvuru için: gumuslukakademisi@gmail.com

Sürgün yolundaki Kafkasyalılar

Bundan 147 yıl önce sürgüne mahkûm edilen Kafkasyalıların sürgün yolundaki acılarını ve yaşama tutunma çabalarını konu alan ressam Faruk Kutlu, bu yıl ikincisi düzenlenen Düzce Kafkas Festivali kapsamında bir sergi açıyor. ‘Elveda Kafkasya’ adlı sergi, bugün saat 17.00’de Düzce Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılacak. Sergi, 22 Temmuz tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

İngiliz oyuncu  hayata veda etti
İNGİLİZ aktris Googie Withers, Avustralya’nın Sydney kentindeki evinde 94 yaşında öldü. Hollywood’un altın çağının başlıca kadın oyuncularından biri olan Withers’in dünya çapında tanınmasına neden olan film ise ünlü İngiliz yönetmen Alfred Hitchcock’un ‘The Lady Vanishes’ (Kaybolan Kadın) filmi olmuştu. Asıl adı Georgette Lizette Withers olan Googie Withers, şimdi Pakistan sınırları içinde olan British İndia’da doğdu, ancak hayatı boyunca Hintli dadısı tarafından kendisine verilen Googie adını taşıdı. Withers en son,  ‘Shine’ adlı Avustralya filminde rol almıştı.                  
A.A

Haberin Devamı

Erivan’la ilişkiler konusunda iyimserim
YÖNETMEN Nuri Bilge Ceylan, Türk-Ermeni ilişkilerinin geleceği konusunda umutlu. ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ filminin gösterildiği, Erivan’da düzenlenen ‘Altın Kayısı Film Festivali’ne katılmak için Ermenistan’a giden Ceylan, “Atom Egoyan’ın Takvim’ini izledikten sonra Ermeni kiliselerini görmek istemiştim. Türk-Ermeni ilişkileri konusunda iyimserim. Erivan’daki bu festivalde filmime gösterilen ilgi her şeyin daha iyi olduğunu gösteriyor” dedi. Ermeni organizatörler geçtiğimiz yıl, aynı isimle film festivali düzenleme kararı alan Malatya’ya karşı dava açacaklarını açıklamışlardı.            
DIŞ HABERLER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!