Aziz Yıldırım gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırım gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2011 09:18

Organize Suçlar ekiplerinin sabah 07:00 itibariyle İstanbul ve Antalya'nın da içinde bulunduğu 15 ilde eş zamanlı başlattığı futbolda şike soruşturması kapsamında, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu çok sayıda yönetici ve futbolcu gözaltına alındı. Operasyonda, Fenerbahçe'nin yeni transferi Emanuel Emenike de gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerin görüntülü teknik-tekibe uğradıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM BÖYLE GÖZALTINA ALINDI / FOTO GALERİ

ÇOK SAYIDA FUTBOLCU VE YÖNETİCİ GÖZALTINDA / WEB TV

AZİZ YILDIRIM POLİS ARACINA BÖYLE BİNDİRİLDİ / WEB TV

ÜMİT KARAN DA GÖZALTINA ALINDI / WEB TV

FENERBAHÇE KULÜP BİNASINDA DA ARAMA YAPILDI / WEB TV

HASEKİ VE MEHMET YILDIZ DA GÖZALTINDA / WEB TV

BÜLENT UYGUN GÖZALTINA ALINDI / WEB TV

Operasyon ilk olarak Aziz Yıldırım'ın evinde bir aramayla başladı. Bu aramanın ardından sağlık kontrolüne götürülen Yıldırım gözaltına alındı.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadyumu'nda da çeşitli aramalar gerçekleştirilirken Fenerbahçe AS Başkanı Şekip Mosturoğlu, Kulüp Müdürü İlhan Ekşioğlu ve muhasebe müdürü gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Gözaltına alınan isimlere Fenerbahçe'nin yeni transferi Emenike de eklendi.

Haberin Devamı

İlk gelen bilgilere göre operasyon kapsamında ikinci yarıda oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğüyle sona eren Eskişehir maçı incelendi. Eskişehir - Trabzon arasında oynanan ve kamuoyunda yoğun olarak tartışılan 1-1'lik maçın da mercek altına alındığı belirtiliyor.
 
15 ayrı şehirde futbolda şike operasyonu sabah saatleri itibariyle başladı. Baskınlar ve aramalar akşam saatlerinde sona erdi. 49 kişi gözaltına alındı.

EMENİKE GÖZALTINA ALINDI / WEB TV

KULÜP BİNASINDA ARAMA

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin İstanbul'da başlatılan operasyon çerçevesinde, sabah saatlerinde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki başkanlık binasına gitti.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama yapıldı.

TRABZONSPOR KULÜP BİNASINDA ARAMA / WEB TV

DİĞER KULÜPLER DE ARANDU

Soruşturma kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor, Sivasspor ve Beşiktaş Kulübü binalarında da aramalar yapıldı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerinin ise sabah saatlerinde geldikleri Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde arama başlattığı bildirildi. Ekiplerin, yönetim kurulunun yazışmalarını incelediği ve bilgisayarlarda araştırma yaptığı belirtildi.

Haberin Devamı

Aynı şekilde Sivasspor Kulüp binası ve tesislerinde de arama yapıldı. Ekiplerin, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ve yönetim kurulu üyelerinin odaları ile muhasebe bölümünde arama yaptığı öğrenildi.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

İLHAN EKŞİOĞLU'NUN OTELİ DE ARANDI

Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan otelinde arama yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Ekşioğlu'na ait Belek Turizm Merkezi'ndeki Club Asteria Belek Otel'e gelerek arama yaptı.

İKİNCİ BÜYÜK OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen şike soruşturması kapsamında 24 Mart ve 8 Nisan 2010 tarihinde düzenlenen operasyonlarda Fatih Akyel, Arif Erdem, Recep Öztürk, Celil Sağır ve Erkan Ergün'ün de aralarında bulunduğu 55 kişi gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!