Mayın tuzağı: 2 polis şehit

Güncelleme Tarihi:

Mayın tuzağı: 2 polis şehit
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 12:26

TUNCELİ'nin Nazimiye İlçesi yakınlarında polis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada polis Hakan Yavuz ile Gökhan Büyükaslan şehit oldu.

Haberin Devamı

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

PKK'LILAR İŞTE BU BÖLGEDE SALDIRDI / WEB TV

TUNCELİ’nin Nazımiye İlçesi’nde polis aracının geçisi sırasında PKK’lı teröristler, yola önceden döşediği mayını uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada araçta bulunan 2 polis memuru şehit oldu.  

Nazımiye’de PKK’lı teröristlerin polis aracına yönelik mayınlı saldırısı ilçeye 500 metre mesafedeki Dereova Köyü yolunda bugün saat 11.45’de meydana geldi. Nazımiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait resmi plakalı aracın geçişi sırasında teröristler yola daha önceden tuzakladığı mayını uzaktan kumanda ile patlattı. Büyük bir gürültüyle meydana gelen patlamada araçta bulunan polis memurları Hakan Yavuz ile Gökhan Büyükaslan şehit oldu. Şiddetli patlamada aracın parçaları 200 metrelik bir alana yayıldı. Şehitlerin cesetleri olay yeri inceleme ekipleri tarafından toplandı.

Haberin Devamı

Patlamada 2 metre derinlik, 3 metre de genişliğinde çukur oluştu. Olay yerinde güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürürken, bir yandan saldırıyıp düzenleyip kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan 3 Sikorsky helikopterle teröristlerin kaçtığı güzergahlara profesyonel askerler indirildi. Bölgede 2 Kobra helikopter de sürekli uçuş yaparak, teröristlerin bulunabileceği alanların bombaladı. Bölgedeki operasyonlar sürdürülüyor.

POLİS TELSİZLE UYARIMIŞTI  

Mayın tuzağı: 2 polis şehit

GÖKHAN BÜYÜKARSLAN

Mayın tuzağı: 2 polis şehit
HAKAN YAVUZ
Tunceli Emniyet Müdürlüğü’nün bugün Nazımiye İlçesi’nde 2 polis memurunun PKK’nın mayınlı saldırısında şehit olmadan önce dün gece tüm birimleri telsiz ononsuyla uyardığı ortaya çıktı. Tunceli Emniyet Müdürü Ertan Yavaş’ın talimatıyla dün saat 24.00 sıralarında haber merkezinden il ve ilçelerdeki tüm birimlere yapılan acil anonsta, mümkün olunmadıkça belirli güzergahların dışına çıkılmaması ve devriye görevi yapan ekiplerin daha çok polis noktaları ve polis merkezleri yakınında durmaları istendi. Anonsta, bütün polislerin çelik yelek giymeleri talimatı da verildi. Yapılan bu anonsa rağmen bugün polis otosunun neden ilçe dışına çıktığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Saldırıyla ilgili savcılığın da soruşturması sürdürülüyor.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tunceli'de iki  polisin teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olması  nedeniyle İçişleri Bakanı Osman Güneş'e başsağlığı dileğinde bulundu.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın,  Tunceli'de teröristler tarafından döşenen mayının patlaması sonucu iki polisin  şehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı Sayın Osman Güneş'e bir başsağlığı  telgrafı gönderdiği ve üzüntülerini bildirdiği kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI GELİYOR

PKK’lı teröristlerin mayınlı saldırısında şehit olan polis memurları 30 yaşındaki Hakan Yavuz ile 24 yaşındaki Gökhan Büyükarslan için bugün Nazımiye’de tören düzenlenecek. Törene İçişleri Bakanı Osman Güneş’in de katılacağı belirtildi. Törenin ardından şehit Yavuz’un cenazesi memleketi Trabzon, Büyükarslan’ın cenazesi de memleketi Osmaniye’ye gönderilecek.

Haberin Devamı

KADİRLİ’YE ATEŞ DÜŞTÜ

Tunceli’de meydana gelen patlamada şehit olan evli ve 9 aylık bir kız çocuğu babası polis memuru Gökhan Büyükarslan’ın acı haberini ailesine Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ile Kadirli İlçe Emniyet Müdürünü Andaç Çelebi verdi. Emniyet Müdürü Ceren ile Çelebi, beraberindeki sağlık ekipleriyle Büyükarslan’ın babası 65 yaşındaki Hamza Büyükarslan’ın Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nin Şehit İbrahim Kundakçı Mahallesi’ndeki evine geldi.

2 katlı evin önüne eskort ve sağlık ekipleriyle gelen Emniyet Müdürü Ceren’i kapıda şaşkınlıkla karşılayan besici baba Hamza Büyükarslan ne olduğunu anlamaya çalışarak "Hayırdır" dedi. Gazetecileri de görünce aklına Tunceli’de görev yapan oğlu gelen babanın sesi titredi, daha fazla soru soramadı içeri girdi. Emniyet Müdürü Ceren de, "Oğlumuz şehit oldu" diyebildi. Dizlerinin bağı çözülen baba ile anne 60 yaşındaki Selbi Büyükarslan yere yığıldı. Baygınlık geçiren anne ve baba ile evde bulunan diğer yakınlarına sağlık ekipleri hemen sakinleştirici iğne yaptı. Gözyaşlarına boğulan anne, "Bir yıldır yolunu gözlüyordum" diyerek ağıt yaktı.

Haberin Devamı

Acı haberi duyanların akın ettiği 2 katlı eve dev bir Türk Bayrağı da asıldı. Şehidin cenazesi yarın Kadirli İlçesi’nde toprağa verilecek.

"KİMSENİN YANINA KALMAYACAK"

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Tunceli'deki polis aracına saldırıyla ilgili olarak, “Operasyonlar başladı. Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmayacak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!