Osmaniye sele teslim

Güncelleme Tarihi:

Osmaniye sele teslim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2011 14:46

OSMANİYE’de son 24 saat içerisinde şiddetli yağış sel baskınlarına neden oldu. Çok sayıda araç yollarda kalırken, mahsur kalanlar iş makineleri yardımıyla kurtarıldı, çok sayıda hayvan telef oldu.

Dün akşam saatlerinde şiddetini arttırarak devam eden Haziran yağmurları Osmaniye kent merkezi ile birçok ilçe ve köyde hayatı felç etti. Kent merkezinde özellikle tek katlı evler, sular altında kaldı. Belediye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri ekipleri alarma geçti. Yunus Emre Mahallesi Belediye Arıtma Tesisi yakınlarında sel suları nedeniyle evlerinde mahsur kalan 3 kişi, polis ve itfaiye ekipleri tarafından iş makineleriyle kurtarıldı. Bu sırada sel sularının arasından çıkan 1 metre boyundaki yılan ise zor durumda bıraktı. Yılan vatandaşlar tarafından ezildi.

Osmaniye merkezde Musa Şahin Bulvarı üzerindeki birçok kavşak, logar kapaklarının tıkanması nedeniyle göle döndü, çok sayıda araç yolda kaldı. Selimiye Mahallesi’nde evlerini su basında çatıya çıkanları itfaiye ekipleri kurtarıldı. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü binası da sel sularına teslim oldu. Karacalar Köyü Mezarlığı girişi Zorkun Yolu üzerinde oluşan heyelan nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı. Yaklaşık 50 metre derinliğinde oluşan göçük nedeniyle kaza olmaması için jandarma güvenlik önlemi aldı. Bu arada merkeze bağlı Dereobası Köyü’nde birçok ev sel sularına teslim oldu. Ramazan Göknar’a ait 17 küçükbaş hayvan telef oldu, su suları altında kalan 17 ev ise hasar gördü.

Osmaniye Meteoroloji İl Müdürü Sıddık Şen, son 24 saatte metrekare 98 kilogram yağış düştüğünü, yağışların devan edeceğini belirterek halktan dikkatli olmasını istedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!