Tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 00:00

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, ‘Balyoz’ soruşturması kapsamında dün ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermeye geldiği adliyede tutuklandı. Balanlı, bugüne kadar tutuklanan en yüksek rütbeli muvazzaf subay oldu.

Haberin Devamı

HARP Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, “Balyoz Darbe Planı” soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade vermek için geldiği adliyede tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi'ne konuldu. “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek”le suçlanan Balanlı, Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları kapsamında bugüne kadar tutuklanan en yüksek rütbeli muvazzaf subay oldu.

ORGENERAL BALANLI TUTUKLANDI / WEB TV

Adliyede 9 saat kaldı

Orgeneral Balanlı, Eskişehir’de emekli Albay Hakan Büyük’ün evinde ele geçirilen belgelerle ilgili  ifade vermek üzere dün saat 10.00’da Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar tarafından 3.5 saat sorgulanan Balanlı saat 13.30’da tutuklanma talebiyle İstanbul nöbetçi 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Savcılıktan yemekhanenin bulunduğu zemin kata inen Balanlı, daha sonra 4’üncü kata çıkarak koridorda bekledi. Bu sırada Balanlı’nın aracının adliye kapısına yanaşması ‘serbest kaldı’ yorumlarının yapılmasına neden oldu. Merkez Komutanı Tuğgeneral Muhittin Keçeci de, 16.15 sıralarında adliye gelerek yemekhane kapısından binaya girdi. Nöbetçi hâkim Resul Çakır, dosyayı 2.5 saat inceledi. Balanlı saat 17.00’de duruşma

/images/100/0x0/55ead498f018fbb8f899729a
salonuna alındı. Hâkim Çakır, Balanlı’nın tutuklanmasına karar verdi. Saat 19.00’da adliyeden çıkarılan Balanlı, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Balanlı, adliyeden Merkez Komutanlığı’na, oradan da Hasdal Cezaevi’ne götürüldü. Balanlı’nın avukatı Şeref Dede tutuklama kararına itiraz edeceklerini söyledi.
Balanlı’nın tutuklanmasının, Ağustos 2011’deki Yüksek Askeri Şura’daki atamaları da etkileyecek. Üstün Hizmet Madalyası sahibi Balanlı’nın, Hava Kuvvetleri Komutanı olması bekleniyordu.
Eskişehir’de ele geçirilen belgelere ilişkin daha önce emekli Albay Hakan Büyük, hâkim Albay Bülent Güncal, Kurmay Albay Mehmet Erkorkmaz’ın da bulunduğu 6 asker “darbeye teşebbüs” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!