Kahramanmaraş'ta Büyükşehir heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta Büyükşehir heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 13:25

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, bir şehrin büyükşehir olmasının o kentin geleceği açısından çok şey ifade ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraşlıların büyükşehir müjdesini yıllardır beklediğini anlatan Poyraz, “Bu ses Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Bilindiği üzere ülkemizde büyükşehirle ilgili iki konu cereyan ediyor. Birincisi hemen çevremizde bulunan Adana, Gaziantep ve Kayseri gibi illerde uygulanan sistem. Diğeri ise Kocaeli ve İstanbul örneği. Zaten Başbakanımız bu açıkladığı 11 il için Kocaeli modelini örnek gösterdi” diye konuştu.

Olaya sadece parasal olarak bakılmaması gerektiğini ifade eden Poyraz, şunları söyledi:
“Burada bir plan bütünlüğü esas alınıyor. İşin bizce öz noktası burası. Yoksa zaten şehrin büyükşehir olmasıyla birlikte bütçesi artacak, bu önemli avantaj. Ancak ili bütün olarak ele aldığınızda gelişim de buna paralel olacak. Kahramanmaraş'ın büyükşehir olması ile birlikte insanların yaşam standardı artacak. Elbette ilk başta küçük sıkıntılar olabilir. Ama gelecekte ilimiz açısından prestij ve imaj açısından büyük faydalarını göreceğiz. Getirisi götürüsünden fazla olacaktır. Zaten Kahramanmaraş bunu hak ediyordu” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası(KMTSO) Başkanı Kemal Karakçük ise, iş dünyası olarak alınan bu karara teşekkür ettiklerini belirterek, “Büyükşehir olmanın ciddi ve önemli kazanımları var. İlk başta şehrin daha hızlı gelişmesine katkı sağlayacaktır. Yatırımlardan, merkezden alacağı paylarla büyük imkanlara kavuşacaktır” diye konuştu.

Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ahmet Kamil Şirikçi kentin büyükşehir olması ile birlikte hedeflerinin de daha da büyüyeceğini kaydetti.

Son yıllarda özellikle sanayi anlamında büyük mesafe kat eden Kahramanmaraş'ın bu yönüyle de büyükşehir olmayı hak ettiğini savunan Şirikçi, “Mutlak suretle bizim için avantaj olacaktır. Yatırımların artacağını ve planlı bir şehir olma yolunda yeni kazanımlar elde edeceğimizi düşünüyorum. Alınan bu kararın özellikle iş dünyasının yatırım yapma anlamında da kamçılayacağına inancım tamdır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!