Böyle oluşacak iktidardan hayır gelmez

Güncelleme Tarihi:

Böyle oluşacak iktidardan hayır gelmez
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2011 00:52

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, dün Antalya’da gazetecilere kaset skandalı istifalarını şöyle değerlendirdi:

“MHP’deki kaset skandalının arkasındaki amaç, belli milletvekillerini etkisizleştirmenin ötesinde MHP’yi seçim öncesinde bir krizle karşı karşıya bırakmak olduğu çok açıktır. Bunun MHP’nin parlamentoya girmesini belki önleyebileceğini, barajın altında kalmasını belki öngörmüşlerdir. Bu büyük kurgudan ne bekleniyor? ‘Anayasayı değiştirecek bir çoğunluk belki parlamentoda elde edilebilir’ diye umut ediliyor. Böyle elde edilmiş bir parlamento çoğunluğuyla yapılacak bir Anayasa’nın ahlaki, siyasi, demokratik içeriğiyle ilgili daha başlangıçta nasıl bir iflasın ortaya çıktığına da dikkatinizi çekmek istiyorum. Böyle bir yöntemle oluşacak yeni siyasi iktidardan yeni Anayasa’dan da Türkiye hangi yararı sağlayacak gerçekten bunu sorgulamamız lazımdır.”

Pazarı gezdi

BAYKAL, 1’inci sıradan milletvekili adayı olduğu Antalya’da ‘Sosyete Pazarı’ olarak bilinen ve başta Ruslar olmak üzere Antalya’daki yabancıların uğrak noktası Şirinyalı Pazarı’nda seçim çalışmalarına devam etti. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği ve aşırı ilgi nedeniyle zaman zaman yürüyemeyen Baykal, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı. Esnafla yakından ilgilenen Baykal, pazarda satılan domatesin, kirazın, kavunun tadına baktı, pazarcının derdini dinledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!