Kılıçdaroğlu: Şifresini çözdüm

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Şifresini çözdüm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2011 13:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri’nin ilçelerinde yaptığı seçim gezilerinde halktan oy istedi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede 9 milyon emekli var. Seçimde tamamının firesiz oyunu istiyorum. Emeklinin işçinin memurun, köylünün çiftçinin, hepsinin sorununu çözeceğim. Size sözüm var" dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın şifresini çözdüğünü, kimyasını bozduğunu da söyledi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NUN KAYSERİ GEZİSİNDEN KARELER

İlçe gezilerine saat 09.00’da Tomarza’dan başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe meydanında toplanan yaklaşık 3 bin kişiye yaptığı konuşmaya, "Beni bir kişi bile dinlemeye gelse ayağına giderim demiştim. Programda olmadığı halde, ‘Kayseri’ye gel, ilçelerine gel’ dedikleri için burdayım” diye başladı. CHP olarak dürüst, temiz ve halka hesap veren siyaset peşinde olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Ama bunu tek başımıza yapmayız, siz ‘Yeter’ derseniz ülke kurtulur. Tek başına benim mücadelem yetmez, gücü siz vereceksiniz. İşçi, esnaf, çiftçi hayatından memnun mu? Bir şişe su, sütten daha pahalı. Biz halka dönük siyaset yapacağız. 2.5 aylık Kübra açlıktan ölüyorsa, bu Ankara’dan ahkam kesenlerin ayıbı, Kübra’nın annesinin değil. Esnaf haciz kıskacındaysa, bu Ankara’dan ahkam kesinlerin ayıbı. Ülkede 12 milyon 715 bin insanımız açlık sınırının altında. Aile sigortasını getireceğiz. Kimse yoksul olmayacak. Her evde tencere kaynayacak. Her evde huzur olacak. Ben bunları söyleyince ‘İnsanlar tembelliğe alışır’ diyorlar. Sen iş verdin de millet çalışmadı mı? Herşeyi sattılar herşeyi. 2002’de borç neydi, şimdi ne? Her ay 600 TL’yi yoksul ailelerden kadının hesabına yatıracağız. Kadın bu parayla alışveriş yapacak, kimse yoksul olduğunu anlamayacak. Bundan en büyük yararı da esnaf sağlayacak" dedi.

3 BAKANLAR KURULU ÇIKARACAK KADROMUZ VAR

CHP olarak yeni bir dönem başlattık ifade eden Kılıçdaroğlu, sadece eleştiren değil, çözüm üreten CHP bulunduğunu söyledi. Bu nedenle daha güçlü olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bir değil, 3 bakanlar kurulu çıkartacak kadromuz var. Size güveniyoruz, sizin için çalışıyoruz. 12 Haziran’da sandığa gittiğinizde sizden bir şey istiyorum. Sandığa giderken şunu düşünün; 80 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Türkiye’ye hiç ithal kurbanlık geldi mi? Bunu kim yaptı? Bu ülkenin, yaylası, merası, tarlası yok mu? Çalışkan insanı yok mu? Peki hepsi varsa niye yurt dışından koyun gelir. Sandığa giderken bunları düşünün. Eğer çok iyi düzen var, biz sürünmeye devama ederiz, diyorsanız. Hay hay yolunuz; AKP. Ama harcanan her kuruşun hesabının verilmesini istiyoruz. Çocuklarımız yatağa aç girmesin istiyoruz. Diyorsanız yolunuz belli, adres belli; CHP” diye konuştu.

KUL HAKKINI KİM YEDİ ONU SORACAĞIM

Başbakan Erdoğan’ı gittiği her yerde, ekran karşısında tartışmaya davet eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bütün içtenliğimle söylüyorum. Bir kişi ‘Ben ülkemi pazarlamakla mükellefim’ derse, herşeyi satar. Devletin arşivleri, valileri, müsteşarları, istihbaratı, Başbakanın emrinde. Sen istediğin kadronla istediğin kanalda. Ben tek başıma çıkacağım. Sen istersen Bakanlar Kurulu'nla gel. Yürek varsa, cesaret varsa. Ama onun aklına gemicikler gelir. Vallahi söz veriyorum gemicikleri sormayacağım. Kul hakkını kim yedi onu soracağım. Benim çocuklarımın nerede ne iş yaptığı belli. Herkes biliyor. Laf aramızda benim 7 göbeğimi araştırdı, bulamadı. Onun için karşıma çıkamaz. ABD, Almanya, İngiltere ve Japonya’da seçim öncesi liderler televizyona çıkar. Peki Türkiye’de niye çıkmıyor, korktuğu için.”

ABD’DEN İCAZET ALDILAR

Bir partilinin "Onlar Barzani’den icazet alır" diye bağırması üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Daha önce de ABD’den icazet aldılar. Bu kardeşiniz tek bir yerden talimat alır o da Türk milleti. Diz çöküp yalvarmak yok. Rahmetli babam ‘Sen doğru dur, eğri belasını bulur’ derdi bulacak da” karşılığını verdi.

Tomarza’dan sonra Develi’de yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Kılıçdaroğlu, bir öğrencinin taşıdığı ‘Bizim hiç şifremiz olmadı anne. Şifreli hayat oh ne rahat’ dövizini okuyunca alkış aldı. Bu ülkede binlerce çocuğun yatağa aç girdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "İktidar olduğumuzda bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Bunları yapmak için parayı nerden bulacaksın diyorlar. Ben hesap uzmanıyım" diye konuştu.

BAŞBAKAN NİYE O KADAR BAĞIRIYOR

Kılıçdaroğlu vatandaşların ‘Başbakanın şifresini çöz” diye bağırması üzerine şöyle devam etti:

"Onun şifresini çözdüm, kimyasını bozdum. Niye o kadar bağırarak konuşuyor? Ben bağırıyor muyum? Devlete yardım yapan 14 kuruluş olduğunu ve aile sigortası için 7 katrilyonluk açık kalıyor. Bu da toplam kamu harcamalarının yüzde 2’si. Onlar bilmez ama Kemal kardeşiniz bilir. Yapılan her yüz liralık harcamadan 2 lirasını yoksula ayıramıyorsanız o zaman niye bu ülkede Başbakanlık yapıyorsunuz. Hanımlar bulaşık yıkarken vergi öder, otobüse binerler vergi öderler, süt alırlar, ekmek alırlar vergi öderler, kefen bezi alırlar vergi öderler. Burdan erkeklere önerim var. Akşam evlerine giderken hanımlarına pırlanta alsınlar. Çünkü pırlantada vergi yok. Pırlantada vergi yok, kefende vergi var. Böyle adalet olur mu?"

EMEKLİLERİN TAMANININ OYUNU İSTİYORUM

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Develilelere ‘İnşallah Başbakan olarak gelip burada ‘Develi cıvıklısı’ yiyeceğim” diye söz verdi. Köylünün 9 bin liralık elektrik borcuna bin 600 lira faiz geldiğini öne süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Hükümetin ithal tarım ürürlerine ödediği 20 milyon liradır. Bunun 5 milyonunu kendi köylüsüne, çiftçisine versin. Değil Türkiye’yi, Orta Doğuyu besler. Bu ülkede emeklilerin durumu çok iyi, Onun için Kanarya Adalarında tatil yapıyorlar. Doğru mu? Emeklilin durumu iyi mi kötü mü? Bu ülkede 9 milyon emekli var. Seçimde tamamının firesiz oyunu istiyorum. Tek fire istemiyorum. Çünkü emeklinin sorunlarını en çok ben dile getirdim. Emeklinin sorunlarına en çok çözüm önerisini ben getirdim. Emeklinin haklarını ençok savunan benim. Emeklinin işçinin memurun, köylünün çiftçinin, hepsinin sorununu çözeceğim. Size sözüm var. AKP Genel Merkezine bağlanan hortumları da keseceğim. Bizim düzenimiz de Köroğlu düzeni olacak. Yoksulluğu bitireceğim işsizliği tarihe gömeceğim. CHP varsa herkes için var”

CHP’nin bugüne kadar Kayseri’den az oy aldığını, hak ettiği oyu almadığını bildiğini, ancak bunda kendilerinin hatalı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu ‘’Çünkü yeterince gelmedik, sizinle tokalaşmadık, konuşmadık, çayınızı içmedik, Ama bundan sonra daha fazla geleceğiz. Size söz veriyoruz. Onun için yeni CHP diyoruz, oyunuza talip oluyoruz” diyerek Kayseri milletvekili adaylarına oy istedi.

Kılıçdaroğlu ardından Yahyalı, Yeşilhisar ve İncesu ilçelerinde halka hitap etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!