Bahçeli: AKP okyanus ötesi bir hesaba kurban gitmesin

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli: AKP okyanus ötesi bir hesaba kurban gitmesin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 15:17

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Seçimlerde toplu iğne ucu kadar leke ve gölge olmamalıdır, hile karıştırılmamalıdır, özellikle sandık sonuçları alınıp, tutanaklar hazırlanırken yanlış yazılımlara, oy avcılığına fırsat verilmemelidir” dedi. AK Parti'yi uyaran Bahçeli, ''Adalet ve Kalkınma Partisi aklını başına alsın, okyanus ötesi bir hesaba kurban gitmesin, dikkat etsin'' diye konuştu.

Haberin Devamı

BAHÇELİ'NİN EDİRNE GEZİSİNDEN KARELER

Bahçeli, Trakya gezisinin ikinci gününde Edirne'nin Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde partililerine seslendi.
İpsala ilçesinin Yenikarpuzlu beldesindeki temaslarının ardından Keşan'a gelen Bahçeli'yi partilileri çiçekle karşıladı.

Halkı selamlayarak partisinin seçim bürosuna giden Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, 12 Haziran seçimlerinin Türkiye için “karar anı” olduğunu söyledi.
Seçimlere yüksek katılım için seçmene ve seçimlerin sağlıklı yapılabilmesi için de iktidara seslenen Bahçeli, şöyle konuştu:
“12 Haziran seçimleri ,yol kavşağında bir Türkiye için çok önemlidir. Milletimizin kaderini belirleyeceği ve kader anı olacak bir seçimdir. Bu bakımdan seçim önemsenmeli ve yüksek bir katılım sağlanmalıdır. Özel bir mazeretiniz yoksa mutlaka sizler yakınlarınızı, çevrenizi, komşularınızı sandığa gitmeye teşvik etmelisiniz, yüksek bir katılımla bir siyasal sonuç çıkarmalısınız. Eğer bunu başardığınız takdirde, ülkemiz açısından siyasi tartışmaların son bulduğu yeni bir rahatlama döneminin başlayacağı ve istikrar içinde tekrar kalkınmanın gelişeceği bir ortamı ortaya çıkartmış olur.
Tabii sizlerin sandığa gitmenizle kalmıyor bu, siyasi iktidara da sorumluluk düşüyor. Seçimlerde toplu iğne ucu kadar leke ve gölge olmamalıdır, hile karıştırılmamalıdır, özellikle sandık sonuçları alınıp, tutanaklar hazırlanırken yanlış yazılımlara, oy avcılığına fırsat verilmemelidir. Bu seçimlerde küresel güçler dahil, iç ve dış odaklarca çok büyük oyunlar oynanıyor. Oyunların başlangıç tarihi, eğer üçüncü dönem olursa Adalet ve Kalkınma Partisi aracılığıyla 13 Haziran olacaktır. Buraya dikkat edin. Herkesi dinleyin, araştırın fakat vicdanınızın sesi ve aklınızın süzgeciyle tercihlerinizi ortaya koyun.”

Haberin Devamı

AK Parti iktidarında Türkiye'nin ekonomik, sosyal anlamda çok şeyler kaybettiğini öne süren Bahçeli, “Bu iktidar döneminde yolsuzluk başını almış gitmiştir. Her taraf pislik kokuyor. İhaleler karmakarışık, özelleştirme anlaşılması mümkün değil. Hele TOKİ denen bir olay var; devlet arazileri kime, nasıl peşkeş çekiliyor belli değil. Yandaşlar, yardakçılar servetine servet katıyor ama nüfusumuz gittikçe yoksullaşıyor. Türkiye kutuplaşıyor; inananlar-inanmayanlar, gericiler-ilericiler, laikler-laik olmayanlar, etnik, mezhep temelli ayrımcılıklar. Şimdi de bakıyorsunuz, insanımızın ekonomik paylaşımlarında da ikilem var. Bir yanda rant ekonomisiyle beslenen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri, yandaşları, yakınları, hanedanlar, öbür tarafta, sadaka ekonomisiyle kandırılan, oy istikameti belirlenen, paket demokrasisi uygulanan bu rant ekonomisinden beslenenlerin iktidarını sürekli kılabilecek yoksulların istismarı var” dedi.

“İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR”

AK Parti iktidarının değişmesinin zamanının geldiğini savunan Bahçeli, şöyle devam etti:
“Son dönemlerde Ortadoğu ülkelerindeki olayları, Allah muhafaza, Türkiye'ye yaymak isteyenler pusuda bekliyor. Bir an düşünün, Tunus'ta 17 yıllık iktidar bir anda gitti, 31 yıldır diktatör olan Hüsnü Mübarek sadece 18 günde devlet başkanlığından ayrılmak zorunda kaldı, şimdi yüce divana gönderiliyor. Libya yine öyle, Suriye her cuma namazı sonrası gösteriler sonrası olaylarda yüzlerce insan ölüyor. Türkiye de yıllardan bu yana ayaklanma provasıyla bu günleri hazırlayan, abuk sabuk konuşarak Türkiye'nin Tunus veya Mısır olabileceği tehdidini savuran bir durumla karşı karşıya. Böyle bir durumda iktidar değişikliğine ihtiyaç var. Bu toplumu rahatlatır, iktidar değişikliği yeni umutların yeşermesine, sabırla geleceğe bakmaya vesile olur ama üçüncü defa iktidar olur, aynı kafayla devam eder, anayasa değişikliği adı altında Türkiye'ye yazılı gönderilen metinleri topluma kabul ettirmek gibi bir dayatmayla karşı karşıya kalırsa Türkiye'de huzur kalkmaz. Adalet ve Kalkınma Partisi aklını başına alsın, okyanus ötesi bir hesaba kurban gitmesin, dikkat etsin.”
Türk halkının çok sıkıntı içinde olduğunu ifade eden Bahçeli, “Her kim bir işsize iş verirse, yuvası sarsılan bir ailenin evladına, aile reisine iş bulursa onun elini öpmezsem namerdim. Ülke bu kadar sıkıntı içindedir. Recep Tayyip Erdoğan'ın takdim ettiği farklı, yaşananlar farklıdır. Öyleyse bu seçimde MHP göreve taliptir” diye konuştu.

UZUNKÖPRÜ MİTİNGİ

Daha sonra Uzunköprü'de partililerine seslenen Bahçeli, dokuz yıldır Ergene nehrini temizleyemeyen bir iktidarın “ustalıktan” bahsetmeye hakkının olmadığını söyledi.
Usulsüzlük ve hilelerin gittikçe arttığını öne süren Bahçeli, şunları söyledi:
“Düşünün, 1 milyon 700 bin öğrencimiz sınava giriyor, hala kafalar karışık, gençler endişeli, gerçek başarısının ne olduğunu bilmiyor. Hükümet, tatmin olduğunu söylüyor, oralı olmuyor. Savcılık takipsizlik kararı veriyor. Acaba üniversiteye girebilir miyim diye gece gündüz çalışan, ailelerine muazzam ekonomik yük getiren bu gençlerin ne olacakları belli değil. İmtihan yapılmış, 38 bin sıfır alan genç varmış. Bu nasıl şifre, bu nasıl hile? İmtihan kağıdını önüne koyup, üzerine kalemi bıraksa sıfır alır, ama (nasıl olsa yapamıyorum 15'ini kafadan atıyorum) dese 3 tanesi tutar. Böyle bir durum ama hepsinden daha çirkini, bir basım firması, hani 12 Haziran'da seçim olacak ya, pusulaları basmak için ihaleye giriyor. 11 milyon teklif veriyor, alıyor. İtiraz ediliyor, ikinci teklifi 800 küsür bin lirayla yeniden alıyor. Mübarek adam 9 milyona yakın kaçak, hileli para kazanılır mı? Bu nasıl iştir? Seçim öncesi bu devlete, bu millete neden kazık atıyorsun, utanmıyor musun?”
MHP Genel Başkanı Bahçeli daha sonra, Edirne mitingi için karayoluyla ilçeden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!