Bakanlık'tan 'ÖSYM'ye mail' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıktan ÖSYMye mail açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 16:06

Hayati Yazıcı'nın sorumlu bulunduğu Devlet Bakanlığından yapılan açıklamada, Yazıcı'nın adı ve soyadı kullanılarak bir kişinin üniversiteye yerleştirilmesiyle ilgili demir.ali.tr@gmail.com adresine elektronik posta gönderildiği bilgisine ulaşıldığı belirtilerek, Yazıcı'ya ait bu isimli bir e-postası olmadığı, Yazıcı'nın dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “üniversite yerleştirmeleriyle” ilgili sözleri ve siyasi kulislerde Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın ismi zikredilerek konuşulan iddialar çerçevesinde bir açıklama yapılmasının uygun görüldüğü belirtildi.

26 Ekim 2010'da hayatiyaziciankara@hotmail.com adlı e-posta adresinden demir.ali.tr@gmail.com adlı e-posta adresine, Yazıcı'nın, ad ve soyadı da kullanılarak “bir kişinin üniversiteye yerleştirilmesiyle” ilgili bir talep içeren elektronik postanın gönderildiği bilgisine ulaşıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Öncelikle vurgulamak isteriz ki sayın Yazıcı'ya ait veya Yazıcı tarafından kullanılan bu isimli bir e-posta adresi bulunmamaktadır. Sayın Yazıcı'nın isim ve soy isminin kullanıldığı bu e-posta adresinin ve gönderilen e-mail'in kötü niyetle ve Sayın Bakanı kamuoyu önünde zor duruma düşürmek, karalamak ve belirli siyasi emellere alet etmek maksadıyla kurgulandığı/hazırlandığı ve yukarıda belirtilen adrese gönderildiği açıktır.

Ortada kurgulanmış, üzerinde çalışılmış bir 'proje' vardır, sayın Yazıcı da bu kurguya alet edilmek istenmekte, birileri bunun üzerinden siyasi amaçlar gütmektedir. Yazıcı'nın böyle bir e-mail gönderdiği, yeğeni için yerleştirme istediği yönündeki haber, yorum ve kulisler külliyen gerçek dışıdır. Sayın Bakan böyle bir talepte bulunmamıştır; herhangi bir yolla da olsa, böyle bir talepte bulunmayı dahi aklının ucundan geçirmeyecek kadar devlet işleyişini bilen bir kişidir. Sayın Bakan'ın yeğeni de bulunmamaktadır.

Yazıcı'nın, bu yönde bir bilginin kendisine ulaşmasının hemen ardından 10 Mayıs 2011 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Sayın Bakan'ın avukatı aracılığıyla yapılan suç duyurusunda, 'Savcılığınızca yapılacak tahkikat neticesinde, bahse konu e-posta adresini kullanan gerçek bir kişinin olup olmadığı, yoksa müvekkilimin ismini kullanarak şikayete konu e-postayı gönderen şüpheli veya şüphelilerin tespitiyle Türk Ceza Kanunu'nun eylemlerine uyan maddeleri gereğince cezalandırılmalarını talep ediyoruz' denilmiştir.

Yazıcı'nın, konunun takipçisi olacağının, siyasi amaçlarla kullanıldığı açık olan bu sahtekarlığı açığa çıkarmak için hukuksal bütün yolları kullanacağının bilinmesini isteriz. Kimin tarafından gönderildiği dahi bilinmeyen bir e-maili siyasi amaçları için kullananları, bundan bir rant beklentisi içinde olanları, bu sahtekarlıktan çıkar elde etmeyi umanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

Haberin Devamı

 “KESİN KONUŞSUN, ONDAN SONRA KONUŞACAĞIM”

Haberin Devamı


Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Üniversite yerleştirmeleri” ile ilgili sözleri üzerine “Kesin konuşsun, ondan sonra konuşacağım” dedi.İyidere ilçesinde seçim çalışmalarına devam eden Bakan Yazıcı, bir gazetecinin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun “Bakan yeğeninin uygun bir yere yerleştirilmesi konusunda ÖSYM'ye mail atıldığı” yönündeki iddialarla ilgili sorusu üzerine, “Kesin konuşsun, ondan sonra konuşacağım. Öyle bir şey yok. Şu anda başka bir şey söylemeyeceğim” diye konuştu.Bakan Yazıcı, seçim çalışmaları kapsamında, ilçede esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!