Kılıçdaroğlu: "Çiftçinin elektrik borcunu sileceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Çiftçinin elektrik borcunu sileceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2011 15:36

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde mitinginde çiftçiye elektrik borcunun tamamını sıfırlama sözü verdi. Kılıçdaroğlu, "İlk kez Niğde’de açıklıyorum. Çiftçinin elektrik borcu sıfıra inecek. Borcu kalmayacak" dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Niğde Milletvekili Adayları Doğan Şafak, Ahmet Oğuz Özmen, Ömer Fethi Gürel’i tanıttı, destek istedi. AK Parti iktidarına eleştirilerini Niğde mitinginde de sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, girdi maliyetlerinin sürekli artmasından dolayı patates üreticisinin tarlasını işleyemez hale geldiğini söyledi. Kılıçdaroğlu iktidara gelmeleri durumunda mazotun 1.5 lira olacağınıyineleyerek şunları söyledi:

"Niğde çiftçisine soralım; elektrik fiyatlarından memnun musunuz? Sözde indirim yapmışlar. Vatandaş elektriği nasıl ödesin? Size sözüm var elektrik borçlarını tümüyle sıfırlayacağım. Bunu ilk kez Niğde’de açıklıyorum. Çiftçinin elektrik borcu sıfıra inecek. Borcu kalmayacak. İnşallah 13 haziran sabahı bütün Türkiye Başbakan Kemal’i duyacak. Çiftçinin elektrik borcunu sileceğim dedim, ama çiftçiye bir sözüm daha var. Mazot 1.5 lira olacak. Bunu da yazın bir tarafa. Traktörün bir köşesine tükenmez kalem ile yazın. Unutmayın! Yetki verin, 13 Haziran’dan sonra ilk 4 ay içerisinde bu sorunu çözeceğiz. Çiftçinin mazotu 1.5 lira olacak."

"HORTUMLARI KESMEZSEM BANA DA KEMAL DEMESİNLER"

Kemal Kılıçdaroğlu, oy pusulası basım ihalesinde ilgili firmanın 11 milyon 990 bin liralık teklifini 899 bin liraya düşürmesini de rezalet olarak yorumlayıp, fiyat farkından AK Parti iktidarını sorumlu tuttu.

Kılıçdaroğlu, "Son yaptıkları rezalete bakın! Oy pusulasını 12 milyona basıyorlar. Sonra birisi diyor ki; ’Yahu 12 milyona kağıt mı basılır? 900 bin lira... 13 kat fiyat düşüyor. Ben diyorum ya hortumu keseceğim diye, o hortumları kesmezsem bana da Kemal demesinler" diye konuştu.

YGS’de şifre ve kopya iddialarını da gündeme getiren Kılıçdaroğlu, "Recep beyin şifresini bulduk. ’12 haziran 2011’ yazın şifre cebinize gelsin. 1 milyon 700 bin çocuğun umudunu tüketen, bir sınavı yapmayı beceremeyen hükümet ülkeyi nasıl yönetecek? Önce şifre yok dediler sonra kopya çeken yok dediler. Şimdi buradan soruyorum. Kopya yoksa, şifre niye var?" dedi.

"HİZMETLERİ İCRA DAİRESİ SAYISINI İKİYE ÇIKARMIK"

Ak Parti iktidarının Niğde’de yaptığı tek icraatın icra dairesi sayısını 2’ye çıkarmak olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bir şeyi teslim edelim. Niğde’ye bir şey yapmadılar dersek ayıp olur. Niğde’de icra dairesi sayısını birden ikiye çıkarmışlar. İcra dairesi sayısı niye artar? Millet battı diye artar. Kamyoncunun kamyonunu, çiftçinin traktörünü alacaksınız. Herkesi borç batağına soktunuz. Bakın size örnek vereceğim; 2.5 aylık Kübra annesinin kucağında açlıktan öldü. Diyarbakır’da 4 çocuğuna sabah kahvaltısı veremedim diye bir anne intihar etti. Küçük bir çocuk, anneme, babama, aileme nasıl katkıda bulunurum diye kağıt toplamaya gitti, kamyonun altında kaldı öldü. Ne diyorlar efendim; Hedefimiz 2023... 1923’ü bilmeyenlerin 2023’den haberi olur mu? 12 milyon 715 bin kişi yoksulluğuna devam etsin diyorlar. Bunu kabul edecek misiniz? Biz sosyal devlet olacağız. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diyoruz. Türkiye’de her 4 çocuktan birisi açlık tehlikesi karşısında, millet para bulamıyor. Çiftçi hayatından memnun mu, emekli hayatından memnun mu, kadınlar hayatından memnun mu, analar hayatından memnun mu? Birde diyorlar ki istikrar devam etsin. Hangi istikrar?"

Van’da yolsuzluk iddialarını yine gündeme getiren Kılıçdaroğlu, "Sağlık Bakanı’na bakın! Van’da bir yolsuzluk oldu. Savcıya talimat veriyor; ’yolsuzluğu durdur’. Sen Cumhuriyet savcısına yolsuzluğu durdur diye hangi yasaya göre talimat verdin. Cevap yok. Yazıyı inkar edemiyor. O zaman sen bir yolsuzluk davasını, savcının elindeki bir dosyayı nasıl durdurursun? Size sözüm var; bütün o hortumları keseceğim" dedi.

"ONLAR FİRAVUNLAŞTI"

Miting alanındakilere "Siyasete yırtık ayakkabı ile giren, sonra dünyanın sayılı zengini olan adama güvenecek misiniz?" diye soran Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç endişe etmeyin onlar firavunlaştılar. Biz size hizmet için geleceğiz, zulüm için değil. Her firavunun bir Musa’sı olur derler. Niye firavunlaştılar çünkü zalimleştiler. Size sözüm var. Haramilerin saltanatını yıkıp, halkın iktidarını kuracağım. Size özgürlüğü ve demokrasiyi de getireceğiz. Telefonlarınızla rahat konuşacaksınız. Kasetçi Tayyip... Recep beyin yeni merakı kaset izlemek. İzle ama onu kullanma bari, insanda biraz ahlak olur, yasalara uymak gibi bir erdem olur. Eğer bir yerde telefonlar dinleniyorsa onun sorumlusu sensin ey Recep Bey. Niye bunlara izin veriyorsun. Vatandaş telefonla rahat konuşamıyor."

Kılıçdaroğlu, mitingin sonunda Anneler Günü nedeniyle bütün annelerin elini öptüğünü ve onların gününü kutladığını da söyledi. Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarını sürdürmek için Bor ilçesine gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!