Kürt halkının taleplerine coplarla karşı konulamaz

Güncelleme Tarihi:

Kürt halkının taleplerine coplarla karşı konulamaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2011 17:56

Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Mazlumun yürekten attığı bir taş, zalimin çelikten kalesini tozla buz yapar” dedi.

Yüksekova ilçesindeki programın ardından seçim bürosunun açılışını yapmak üzere Hakkari'ye gelen eski BDP Genel Başkanı Demirtaş, Dağgöl mahallesinde partililer tarafından karşılandı.

Belediye binasındaki seçim bürosunu açan ve burada vatandaşlara seslenen Demirtaş, Kürt halkının taleplerine 'cop ve panzerlerle' karşı konulamayacağını savunarak, “Mazlumun yürekten attığı bir taş zalimin çelikten kalesini tozla buz yapar” ifadesini kullandı.

“Kanal İstanbul” projesini eleştiren, Başbakan Erdoğan'a 'Çılgın Usta ve Çılgın İmam' diye hitap eden Demirtaş, kendilerinin çılgınlıkla işi olmayacağını, bölgede demokratik özerkliği inşa ettiklerini ve halkla büyük projelere imza attıklarını söyledi.

Kentteki işadamlarıyla birlikte demokratik kooperatifler kuracaklarını ve Hakkari'de üretilenleri dünyaya pazarlayacaklarını anlatan Demirtaş, şunları kaydetti:
“Bu kentin büyük kültür merkezi ve sosyal tesislere ihtiyacı var. Genç kızlarımızın emeklerini yüceltmek için kooperatifler kuracağız. Hakkari kalesini halka vereceğiz. Berçelan yaylasını turizm cenneti yapacağız. Bunların hepsi hayal değil. Demokratik özerklikle bir yılda başaracağımız işlerdir. Çorum, Artvin'deki gençler buraya çatışmaya değil, gezip tatil yapmaya gelecekler. Burada bu mücadelede yaşamını yitiren herkesin anısı önünde eğiliyorum ve bütün annelerin, Anneler Günü'nü kutlayıp ellerinden öpüyorum.”

Açılışa katılan kalabalık arasındaki bir grup, Çölemerik caddesinde barikat kurarak çevre yolunu ulaşıma kapattı. Olay yerine gelen polis ekiplerine taş, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldıran gruba, polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!