Kanal İstanbul'un sahibi Trabzon'dan çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kanal İstanbulun sahibi Trabzondan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 12:23

Trabzon’da bir esnaf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Kanal İstanbul’ projesine sahip çıktı. Bilal Öztürk, proje fikrinin kendisine ait olduğunu ileri sürdü ve konuyla ilgili noter tasdikli yazısını yıllar önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a faksladığını, geçen yıl da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuda mektup gönderdiğini söyledi.

Haberin Devamı

İŞTE ÖZTÜRK'ÜN TOPBAŞ VE ERDOĞAN'A GÖNDERDİĞİ BELGELER / Foto Galeri

Araklı İlçesi’nde zirai ilaç ve gübre satışı yapan 50 yaşındaki Bilal Özyurt, Kanal İstanbul projesinin kendisine ait olduğunu ve projeyle ilgili, 'Ötelerde bir şehir var, Üsküdar’dan o şehire yol gider' başlıklı yazısını 26 Kasım 2004 tarihinde Araklı Noterliği’nde, 4050 sayı ile tasdik ettirdiğini anlattı. Proje ile ilgili yazısını 2 Kasım 2004’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a faksla gönderdiğini belirten Özyurt, belediye Yerleşkeler ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün bu yazıya 23 Şubat 2005’de, "Teklifiniz müdürlüğümüz çalışmalarını kapsamamaktadır" diye cevap verdiğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da 21 Ekim 2010 tarihinde konuyla ilgili mektup yazdığını ifade eden Bilal Özyurt, projesini açıkladığı mektupta, "İstanbul’a 2’nci boğaz ile ilgili şu günlerde basında bir takım haberler yayınlanmakta ve 2’nci boğaz fikri bazı kesimlere mal edilmek istenmektedir. Oysa ben bu konudaki fikrimi 2004 yılında noterden tasdik ettirdim. 26 Kasım 2004 tarihli noter tasdikli yazımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na da gönderdim" görüşüne yer verdiğini bildirdi.

"PROJE BİZE AİT DİYEBİLİRLER DİYE NOTERDE TASDİK ETTİRDİM"

Belgelere dayalı olarak konuşma hakkı olduğunu belirten Özyurt, "Projeyi sağlam delillere dayandırmamış olsak ülkemizin Başbakanı tarafından açıklanan bir konuda fikir beyan etmezdik. Kafa yorarak, Karadeniz’den Marmara denizine bir kanal açılması, çevresinde de modern bir şehir kurulması fikrini yazıya döktüm. Yarın bir gün ne olur ne olmaz, bazıları da; 'Biz de bunu düşünmüştük. Proje bize aittir' diyebilirler düşüncesiyle, "Ötelerde bir şehir var, Üsküdar’dan o şehire yol gider" başlıklı yazıyı noterden tasdik ettirdim. Bu yazıyı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne faks çektim, Başbakan’a da bilgi verdim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!