ÖSYM, beceriksizliği nakte çeviriyor

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM, beceriksizliği nakte çeviriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 00:00

Hatalarına birbiri ardına yenisini ekleyen ÖSYM, psikolojileri allak bullak olan sınavzedeleri ‘maddi açıdan da’ isyan ettirdi. Puanlarının tekrar hesaplanmasını isteyen adaylardan dilekçe başı 5 lira alınıyor.

Haberin Devamı

YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifreli kitapçık, hatalı soru kitapçığı, hatalı puan hesaplanması skandallarının ardından adayların sonuçlara itirazları dün artarak devam etti. Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce aday, puanının düşük geldiğini öne sürerek ÖSYM’ye itiraz dilekçesi verdi. Birçok veli de ÖSYM’ye gelerek, çocuklarına destek oldu. ÖSYM, puanının tekrar hesaplanmasını isteyen her adaydan 5 TL aldı. ÖSYM’nin hatası yüzünden mağdur olduklarını belirten adaylar, bir de üstüne para vermek zorunda kalmalarına sert tepki gösterdiler.

‘Artık yeter!’

Sınav sonuç belgesinde bütün testlerde doğru ve yanlış sayılarının yerlerinin değiştiğini, bu nedenle düşük puan aldığını savunan Samsunlu aday Doğancan Demirkurt ve annesi Sevinç Demirkurt da dün ÖSYM’ye itiraz dilekçesi verdi. Dava açacaklarını söyleyen anne Demirkurt, “Şifreye amenna dedik, hatalı kitapçık çıktı. Amenna dedik, ama bu sonuncusu ‘Artık yeter’ dedirtti. ÖSYM Başkanı Ali Demir’le görüşmek istedik. Bin pişman olduk. Yetkililer, resmen dövecek gibi bağırdılar, azarladılar” dedi.

Haberin Devamı

Hesabını kim ödeyecek

Mağdur adaylar isyan ediyor

ÖSYM, beceriksizliği nakte çeviriyor

Doğancan Demirkurt: “Doğrularımla yanlışlarımın yeri değişince ikinci basamak sınavı LYS’ye katılmak için gerekli olan 180 baraj puanını bile aşamadım. Psikolojim alt üst oldu. Bunun hesabını kim ödeyecek? Mahvettiler bizi. Artık gücümüz kalmadı.”

Buğse Özbilge: “Sınavdan sonra cevapları kontrol etmiştim. Arada uçurum var. Böyle bir sonuç almam imkânsız.”

Burcu Şimşek: “300 puan beklerken, 185 geldi. Barajı zor geçmişim. İnanamadım şok oldum.”

Gökhan Ayrancıoğlu: “Hem puanımız düşük geliyor hem de üstüne 5 TL para veriyoruz. Yeter artık” dedi.

Turgay Karakuş: “Hatalı kitapçık basımı nedeniyle cezaevlerinde 130 kişi için yeniden yapılan YGS’nin sınav bütünlüğünü bozduğu gerekçesiyle ÖSYM’ye dava açtım. Rusya ve Çin’den sonra bizde kaldı böyle ulusal sınav. Bu olay Japonya’da olsaydı başkan harakiri yapardı. Başkan’dan bir açıklama bekliyoruz. 2023 hedefleri diyorlar milattan önce 2023’ü kastediyorlar heralde.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!