İzmir Belediyesi'ndeki arama 24 saattir devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir Belediyesindeki arama 24 saattir devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 09:19

Özel yetkili cumhuriyet savcılarının talimatıyla Organize Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı mali büro ekiplerinin, İzmir Büyükşehir belediyesinde dün sabah başlattığı arama, halen devam ediyor. Gözaltına alınan şüphelilerden 10'u serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Dün sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir belediyesine gelen polis ekipleri, birimlerde arama başlattı. Çeşitli belgelere el koyan ve bilgisayarlarda kopyalama yapan ekipler, çalışmalarını halen tamamlamadı. Ekiplerin, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç'in odasında arama yaptığı ve bilgisayarını kopyaladığı öğrenildi.

10 KİŞİ SERBEST

İzmir Büyükşehir, Karabağlar ile Kuşadası Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 10’u serbest bırakıldı. Aralarında Ersu Hızır’ın da bulunduğu 35 şüphelinin sorgusunun devam ettiği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar ile Kuşadası Belediyesi’ne dün sabah kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele müdürlüğü ekipleri eş zamanlı baskın düzenlerken, Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürü, odasında arama yapıldıktan sonra gözaltına alındı. Operasyonda aralarında eski genel sekreter Ersu Hızır, şu anki genel sekreter Pervin Şenelgenç’in de bulunduğu 45 şüpheli gözaltına alındı. ’İhaleye fesat karıştırmak, kamu ihale kanununa muhalefet, edimin infazına fesat karıştırmak’ suçlarından haklarında işlem yapılan Yıldız Yılmaz, Ziya Çavdar, Fatma Ozan, Cemal Hayati Öztürk, Adalet Okan, Zehra Güner, Hamza Güzeldere, Senem Polat, Birol Soylu ve Melda Çalışkan ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatı ile serbest bırakıldı. Halen gözaltında bulunan 35 şüphelinin sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Polis ekipleri Büyükşehir Belediyesi’ndeki bilgisayarların hard diskleri kopyalama işlemleri tamamlandığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyona neden olarak gösterilerin Sayıştay dosyasındaki usulsüzlük iddiaları da ortaya çıkmaya başladı. 2009 yerel seçimlerinde CHP seçim bürolarında dağıtılan kumanyaların 23 Nisan’da çocuklara dağıtılmış gösterilmek istendiği ancak belediye çalışanı Cevahir Kiraz’ın bu duruma karşı çıktığı için işten atıldığı, yine İzmir Fuarcılık A.Ş.’nin davet ve özel günler için çiçek alım ihalesinin bir çiçekçilik firmasına verildiği, ancak alınmayan çiçeklerin Belediye'ye fatura edildiği iddia edildi. Rapordaki diğer bir yolsuzluk iddiası ise belediyenin Şirketler Koordinatörlüğü’nün 50 ton mandalina almış gibi gösterip belediyenin hesabından yüklü miktarda para çıkardığı, buna karşılık alınmayan bu mandalinaların sel felaketinde zarar görenlere dağıtılmış gibi gösterildiği ileri sürüldü. Yine belediyenin tanıtım afiş, billboard ve poster işlemlerinin ihale yapılmaksızın Arslan Ajans firmasına verildiği, İZBETON şirketinde kullanılmayan malzemelerin kullanılmış gibi gösterildiği, İzmir Sanat’ta yapılmış kokteyl masrafları ile yine bazı yazarların imza gününde yapılan ikramlarında belediyeye fatura edildiği belirtildi. Ayrıca Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in çeşitli birimlerde görevli kişilerle ve Aziz Kocaoğlu ile arasında geçen telefon görüşmelerinin de telefon kayıtlarında yer aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon öncesinde polisin belediyedeki çeşitli birimlere polis memuru yerleştirdiği, bu kişilerin zanlıları takip ettiği, ayrıca zanlılara yönelik gizli kamera takibi ile teknik takibin de yapıldığı kaydedildi. Şüphelilerin telefon görüşmelerindeki geçen para ile ilgili görüşmelerinde de bir şifre olarak ’çıkma’ sözünü kullandıkları belirtildi. Operasyon kapsamında ayrıca Belediyedeki yolsuzluk iddiaları ve Sayıştay mülkiye müfettişleri ile Maliye görevlilerinin denetimleri hakkında haber yapan bazı gazetecilerin de ifadelerine başvuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!