YGS sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

YGS sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2011 11:12

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 27 Mart 2011 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (2011-YGS) sonuçlarını internet sitesinden açıkladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı YGS'de şifre incelemesiyle ilgili yaptığı açıklamada sonuçların açıklanabileceğine karar vermişti.

Haberin Devamı

YGS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Sonuçlara göre, YGS'de sınavı geçerli sayılan 1 milyon 648 bin 240  adaydan, 38 bin 269'u “sıfır” aldı. Matematik testinde 40 sorunun tümünü doğru  yanıtlayan aday sayısı 1805 olarak belirlendi.

Tüm puan türlerinde 2011-YGS Türkiye Birincisi Ankara Fen Lisesi'nden  Mahmut Bilal Doğan oldu.

2011 YGS'de en başarılı il Yalova olarak belirlendi.

Adaylar sınav sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden  T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Geçen yıl olduğu gibi,  2011-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine  gönderilmeyecek.

2011-LYS başvuruları 29 Nisan - 6 Mayıs 2011 tarihleri arasında  alınacak.

Sınavda, YGS1 ve YGS2 puan türlerinde ikinciliği Kırşehir Prof. Dr. İlhan  Kılıçözlü Fen Lisesinden Murat Kaan Erdal, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji  Lisesinden Mehmetcan Tütüncü, Özel Burç Özgören Fen Lisesinden Selçuk Erdevir,  Turgutlu Halil Kale Fen Lisesinden Eren Yalçın paylaştı.

YGS3, YGS4, YGS5 ve YGS6 puan türlerinde ikinci, Özel Yamanlar Anadolu  Lisesinden Deniz Çağlın oldu.

Haberin Devamı

YGS4 puan türünde ikinciliği, Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden  Arda Çınar ile Kayseri Fen Lisesinden Ayşe Ertoy paylaştı.

YGS3, YGS5 ve YGS6 puan türlerinde üçüncülüğü Adana Fen Lisesinden Zafer  Başıbüyük kazandı.

YGS TÜRKİYE İKİNCİSİ KONUŞTU / WEB TV

YGS BİRİNCİSİ KONUŞTU / WEB TV

YGS BİRİNCİSİNİN EVİNDE SEVİNÇ / WEB TV

BAŞSAVCILIK'TAN ŞİFRE AÇIKLAMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YGS'deki şifre skandalıyla ilgili incelemesini tamamladı. 1 milyon 700 bin adaya ait cevap anahtarlarının incelendiğini belirten Savcılık, sınav sonuçlarının açıklanabileceğine karar verdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 27 Mart'ta yapılan YGS'ye ilişkin gerçekleştirilen soruşturmada, gelinen aşama ile ilgili 26 Nisan'da açıklama yapıldığı anımsatıldı. Açıklamada, 2011 yılı YGS sınavına giren adaylara ait yaklaşık 1 milyon 700 bin adaya ait cevap anahtarları ile tam puan yapanlara ait soru kitapçıklarının bilirkişiler marifeti ile yapılan incelemesinin tamamlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

SÜREÇ ÖSYM'NİN TASARRUFUNDA

Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve açıklanması hususunun ise idari işlem olduğu ve bu durumun ÖSYM Başkanlığının tasarrufunda bulunduğunun, daha önceki basın açıklamalarında yer aldığı hatırlatılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından açıklamada belirtildiği üzere soruşturma tamamlandığında karar kamuoyuna açıklanacaktır” denildi.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!