Kadın öğretmene vahşet

Güncelleme Tarihi:

Kadın öğretmene vahşet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2011 14:25

Erzurum’un Pasinler ilçesinde Türkçe öğretmeni 23 yaşındaki A.K., görev yaptığı okuldan dün öğle saatlerinde evine giderken saldırıya uğradı. Başına taşla vurulan ve 20 yerinden bıçaklanan öğretmen yoğun bakımda...

Dün tam gün eğitim yapılan ilköğretim okulundan çıkan öğretmen A.K., evine doğru yürürken üç kişi oldukları tahmin edilen saldırganlar tarafından ağzı kapatılarak dar ve çıkmaz bir sokağa sürüklendi. Saldırganlar, öğretmen A.K.’yı 20 yerinden bıçakladıktan sonra başına taşla vurdular. Kanlar içinde kalmasına rağmen A.K. saldırganların elinden kurtularak 100 metre kadar uzaktaki anneannesi H.P.’nin evini gitti. Kapıyı açan anneanne, torununu kanlar içinde görünce bayıldı. Evde bulunanlar hemen durumu polise bildirirken, genç öğretmen de ambulansla Erzurum’a nakledildi.

Öğretmen A.K., hastanede yoğun bakım altına alınırken; polis öğretmenin çantasını da alan saldırganların peşine düştü.

KPSS’nin iptal edilmesi üzerine Kaymakamlık oluru ile sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken saldırıya uğrayan A.K.’nın zorla götürüldüğü yerdeki kan izleri ve saldırganlara ait ip uçlarını toplamak için Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'nden uzmanlar çalışma yaptı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Asayiş Şube Cinayet Masası ekipleri, A.K.’nın öğrencilerini, mahalle halkını ve yakınlarını sorgulamaya başladı. Ekip otomobilleri ile mahalle ve sokakları dolaşan polis, saldırganları bulmak için çalışmaları sürdürüyor.

Kapıyı açtığında torunu A.’yı kanlar içinde gördüğü için büyük bir şok yaşadığını anlatan H.P., "Eli, yüzü, her tarafı kan içindeydi. ’Ne oldu, yavrum sana’ dedim. Sadece ’saldırıya uğradım’ diyebildi. Yüzünde ve başında kırıklar vardı. Sonrasında ikimizde bayılmışız. Gelinlerim A.’nın yüzünü yıkamış ve gelen ambulansla hastaneye götürmüşler. İnsanlık dışı olay. Hangi vicdansız bunu yapar? Torunumun kurtulması için dua ediyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!