Türkiye’ye şükran

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye şükran
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2011 00:00

Libya’daki çatışmalarda yaralanan 321 Libyalı ile ülkede mahsur kalan Türklerin de aralarında bulunduğu 479 kişiyi taşıyan Ankara Feribotu, dün 50 saat süren zorlu yolculuğun ardından Çeşme Limanı’na yanaştı.

Haberin Devamı

LİBYA'DAN GETİRİLEN 479 YOLCU ÇEŞME LİMANI'NA ULAŞTI / WEB TV

YARALILAR SAHRA HASTANELERİNE BÖYLE TAŞINDI / WEB TV

ÇEŞME'YE SAHRA HASTANESİ KURULDU / FOTO GALERİ

BİNGAZİ'DE FENERBAHÇE FORMALI EYLEM / FOTO GALERİ

Gemidekiler, muhaliflerin kullandığı ay yıldızlı bayrakları sallayarak, “Libya özgürdür”, “Türkiye’ye şükran” sözleriyle teşekkürlerini dile getirdi.   

Türkiye’ye şükran


LİBYA’daki çatışmalarda yaralanan 321 Libyalı ve refaketçileri ile mahsur kalan Türk ve yabancıları olmak üzere toplam 479 kişinin bulunduğu Ankara Feribotu, 50 saat süren zorlu yolculuğun ardından dün İzmir’in Çeşme Limanı’na ulaştı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile İçişleri Bakanı Osman Güneş’in karşıladığı gemideki Libyalılar, Türk ve Libyalı muhaliflerin kullandığı ay yıldızlı bayrakları sallayarak, “Libya özgürdür”, “Türkiye Allah razı olsun”, “Kaddafi Yallah” “Allah, Libya, hürriyet”, “Türkiye’ye şükran” diye Arapça ve Türkçe sloganlar attı. Sık sık tekbir getiren Libyalılar, “Bizi ölümden kurtardınız” diyerek şükranlarını dile getirdi.
Bakan Akdağ ve Güneş’in feribota binip yaralılara geçmiş olsun dilemesi ve gemi kaptanı, personeli ile sağlık görevlilerine teşekkür etmesinin ardından yaralıların tahliyesine başlandı. İlk önce durumu ağır Muhammed Gargula adlı yaralı ambulans helikopterle İzmir’e gönderildi.

Diğer yaralılar liman alanına kurulan sahra hastanesine alındı. Buradaki çadırlarda doktor kontrolünden geçirilen ve aciliyet sıralaması yapılan hastalar barkodlandı. Kurşun ve şarapnel yarası alanlar, durumlarının ağırlığına göre, Çeşme, Seferihisar ve Urla devlet hastaneleri ile cerrahi ve plastik cerrahi konularında İzmir’de hazır tutulan Atatürk Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Yanık tedavisi gereken yaralılar İzmir Bozyaka, çocuklar ise, Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne sevkedildi. Yaralıların sevkini liman sahasında bekleyen 200 ambulans gerçekleştirdi.

Sahra çadırlarına girip yaralılarla ilgilenen Sağlık Bakanı Akdağ, yaralı küçük Muhammed Sinan’ın elini tutup, yanağından öptükten sonra “geçmiş olsun” dedi. Bakan Akdağ, zorlu bir operasyonun gerçekleştirildiğini, tahliye işlemlerinin sürdüğünü ve geminin güvertesinde yaşanan coşkuyu da “Kalp kalbe karşı” diyerek yorumladı.

Türkiye’ye şükran


Bingazi’ye hastane

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Libya’nın Bingazi kentine sahra hastanesi kurulması talimatı verdiğini açıklayan Akdağ, planlamanın yapıldığını ve önümüzdeki günlerde inşa çalışmasına başlanacağını söyledi.
Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir kargo uçağı Libya’nın Bingazi kentinden 9 yaralı ve 8 refakatçiyi önceki akşam Dalaman’a getirdi. Yaralılar hastanelere sevkedilerek tedaviye alındı. Yine aynı şekilde Libya’ya yardım malzemesi götüren bir başka kargo uçağı da dün Ankara’ya 14 yaralı, 13 refakatçi ve 2 doktor getirdi.     

Türkiye’ye şükran
       

Haberin Devamı

Sahra  hastanesi

Haberin Devamı

yaralıların Misrata ve Bingazi kentlerinden başlayan yolculukları yaklaşık 50 saat sürdü. Yaralılara, ilk müdahale Çeşme Limanı’na kurulan sahra hastanesinde yapıldı. Limanda yaklaşık 200 ambulans hazır bekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!