Ağrı’nın ‘patronu’ artık valilik

Güncelleme Tarihi:

Ağrı’nın ‘patronu’ artık valilik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2011 00:00

Çevre ve Orman Bakanlığı yaptığı düzenleme ile Ağrı Dağı’na tırmanış için izlenmesi gereken prosedürleri asgari seviyeye çekti

Buna göre izinler artık Genelkurmay Başkanlığı ya da Dağcılık Federasyonu’ndan değil Ağrı Valiliği’nden alınacak. Güvenlik soruşturmasını yine valilik yapacak. Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yaşar Dostbil, yapılan yeni düzenleme ile Ağrı Dağı’na tırmanma şartlarının kolaylaştırıldığını belirterek, şunları söyledi:

Prosedür kısaldı

“Daha önce Ağrı Dağı’na tırmanmak isteyenler Genelkurmay’dan, Dağcılık Federasyonu’ndan izin alıyorlardı. Bu uzun bir prosedür anlamına geliyordu. Dağın korunması, temizliği gibi konulara gerekli özen gösterilmiyordu. Başvuru koşullarını kolaylaştırdık. Yurtiçinde başvurular direkt, yurtdışından ise elçilik aracılığıyla valiliğe yapılıyor. Güvenlik soruşturmasını da valilik yapıyor. Kimin nereye, niçin tırmandığı bilinmeli.

Şimdi uzman kılavuzlarla dağa tırmanılıyor. Dağın temizliği, korunması konularında daha özenli davranılıyor. Valiliğe kalan para ile köylülere de yardım yapılıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!