O hastane kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

O hastane kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2011 14:17

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bir televizyon kanalında “bebek canına para” alt başlığıyla yayımlanan habere konu iddialar üzerine soruşturma başlatılması talimatı verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, dün akşam bir televizyon kanalının ana haber bülteninde “bebek canına karşılık para” alt başlığıyla sunulan ve İstanbul'daki özel bir hastanenin yeni doğan servisiyle ilgili iddiaların yer aldığı bir haberin yayımlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Haber üzerine Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın talimatıyla soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır” ifadesine yer verildi.

Bakanlık, İstanbul Özel Kartal Hastanesi yenidoğan yoğun  bakımından basına yansıyan görüntülerin ardından, Bakanlık tarafından başlatılan  soruşturma bitene kadar hastanenin kapatılmasına karar verildiğini bildirdi.  
 
İDDİALAR

Söz konusu haberde İstanbul Anadolu Yakası’nda hizmet veren bir özel hastanede sağlıklı doğan bebeklerin, hasta gibi gösterilip günlerce yoğun bakım ünitesinde tutulduğu ve bu sayede devletten milyonlarca liralık vurgun yapıldığı iddia edilmişti.

Star Ana Haber de Uğur Dündar’ın gündeme taşıdığı görüntüler ve iddialara göre sırf hastaneye yatırmak için 6 aylık ana karnındaki bebekler "risk var" gerekçesiyle erken doğum yaptırılıyor, sağlıklı bebekler hastaymış gibi küvezlerde gerçekten hasta bebeklerle birarada tutularak yaşamları riske atılıyor.

İddialar arasında, hastanedeki denetimler sırasında yoğun bakımda tutulan bu sağlıklı bebeklerin, hemşireler için kiralanan bir apartman dairesinde saklandığı ve iki ila üç gün burada yerlerde yatırıldığı da var. Sağlıklı doğan bir bebeğin, yoğun bakımda enfeksiyon kaparak yaşamını kaybettiği de iddialar arasında yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!