Pursaklar'ı karıştıran 1 Nisan şakası

Güncelleme Tarihi:

Pursakları karıştıran 1 Nisan şakası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2011 18:24

Ankara'nın Pursaklar İlçesi'nde yayınlanan bir bölge gazetesinin AK Partili Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in CHP'ye geçtiği yönündeki 1 Nisan şakası haberi ilçeyi karıştırdı.

Cuma namazından çıkan ilçe halkı arasında tartışmalara neden olan 1 Nisan şakası nedeniyle Başkan Çetin önce Büyükşehir Belediyesi'ne ardından da AK Parti Genel Merkezi'ne çağırılırken, belediye başkanı ilçede anons araçları dolaştırarak olayın 1 Nisan şakası olduğunu açıklamak durumunda kaldı.

Pursaklar'da yayınlanan bölge gazetesi "Kuzeyin Sesi"nin 1 Nisan şakası ilçeyi karıştırdı. AK Partili Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in partisinden ayrılarak CHP'ye geçtiği haberi manşetten, "ŞOK ŞOK ŞOK" "Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin CHP'ye geçti!" başlıklı haberi nedeniyle vatandaşlar Belediye Başkanlığı'nın telefonlarını arayarak kilitlenmesine neden oldu. Cuma namazından çıkan vatandaşlar arasında başkanın transfer haberiyle ilgili tartışmalar kavgalara neden oldu. Belediye başkanı ve başkan yardımcılarıyla AK Parti ilçe başkanlığının da telefonları kilitlendi. Belediye Başkanı Çetin'i öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yanına çağırarak konuşmak istedi. Başkan Çetin, Gökçek'in yanına gittiğinde ise bu kez AK Parti Genel Merkezi'nden aranarak buraya çağrıldı.

Başkan Çetin ise, gazetedeki haberin sadece 1 Nisan şakasından ibaret olduğunu anlata bilmek için çareyi ilçede anons araçları dolaştırmakta buldu. Bununla ilgili bilboardlarda bastırmaya başlayan Başkan Çetin, ilçenin cadde ve sokaklarında dolaştırdığı anons araçlarının hoparlörlerinden, "Dikkat dikkat, bugün Kuzeyin Sesi gazetesinde yayınlanan haber sadece 1 Nisan şakasıdır. Yanlış anlaşılmadan dolayı özür dileriz. Başkanımız AK Parti'den ayrılmamıştır" şeklinde anonslar yaptırdı.

Bölge gazetesi Kuzeyin Sesi'nin imtiyaz sahibi Zihni Çakır ise, gazete haberinin son sütununda olayın 1 Nisan şakası olduğunu yazmalarına rağmen vatandaşların sadece haberin başlığı ve girişini okuyarak olaya inandıklarını söyledi. Çakır, amaçlarının 1 Nisan şakasından başka birşey olmadığını belirterek belediye başkanı ve rahatsızlık verdikleri Pursaklar halkından özür dileyerek şunları söyledi:

"Artık bir gelenek halini almış olan 1 Nisan şakasını, yaşatmak adına gazetemizde Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in CHP'ye geçtiğini latife dolu bir metinle haberleştirdik. İki parti arasında doku uyuşmazlığı olmasına rağmen ve Pursakların nüfus yapısının nerediyse radikal muhafazakar olmasına karşın böyle bir şaka haberi gazetemizi okuyanların büyük çoğunluğunun ciddiye alması bize ilginç geldi. Amacımız bir tebessüm şehri olan Pursaklar da insanları gülümsetebilmekti, ancak bu yanlış anlamadan dolayı gerginliklerin yaşandığına AK Parti Genel Merkezi ve Büyükşehir Belediyesi'nin konuyu ciddiye almasına tanık olduk. Öyle sanıyorum ki, bizim haberimizden çok, gösterilen tepki 1 Nisan şakalarını aratmayacak cinstendi."

Pursaklar Belediyesi Hesap İşleri Koordinatörü Yaşar Kurtyemez, "Camiden çıkarak gazeteyi okuyan vatandaşlar, telefonlarıyla santralimizi kilitlediler. Bir başka camii çıkışında ise 'Başkan istifa etmiş, olacağı buydu' diyenler ile 'Başkan böyle birşey yapmaz' diyenler arasında gerginlikler yaşandığının haberini aldık. Parti il mekezi, büyükşehir belediyesi ve genel merkezden başkanımız çağırılarak bilgisine başvuruldu. Başkanımızın telefonu kilitlendiği için hiçbirimiz kendisine henüz ulaşamadık" şeklinde konuştu.

Kuzeyin Sesi'nin manşetten yaptığı 1 Nisan şakası haberinin metni şöyle:

"ŞOK ŞOK ŞOK" "Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin CHP'ye geçti!"

Sonunda olacağı buydu. AK parti’nin kalesi Pursaklar’da Belediye Başkanı Selçuk Çetin, partisinden ayrılarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı. Kuzeyin Sesi’nin, Belediye çevrelerinde Selçuk Çetin’e yakın isimlerden edindiği bilgiye göre, Pursaklar’ın başarılı Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun devreye girmesi sonucu ısrarlara daha fazla dayanamayarak CHP’nin teklifine ‘EVET’ dedi.

UZUN uğraşılar sonrasında ulaşıp görüşlerine başvurduğumuz Selçuk Çetin, konunun ayrıntılarını Kuzeyin Sesi’ne anlattı. Çetin, “Malumunuz olduğu üzere Pursaklar Ankara’da AK Parti’nin en yüksek oy aldığı bir bölge. Kemal Bey de bu duruma fazla içerlediğinden ilçemizde partisinin oy oranını arttırabilmek için çeşitli çözüm formülleri geliştirmiş. Hatırlarsanız bunlardan biri yakın zaman evvel sizin gazetenizde de aktarılmıştı. Kemal Bey sahte başörtülülerin Pursaklarımızda siyaset çalışması yapması önerisini bizzat kendi Gençlik Kolları yöneticisine aktarmış ve red cevabı da almıştı. Kamuoyunun bu çabaları halka aktarması üzerine de özellikle ilçemizde Kemal Bey’e yönelik yoğun bir tepki dalgası oluşmuştu. Bu tepki karşısında hazırladığı diğer planları askıya alan Kemal Bey, hatırlı dostlarımız üzerinden bizi partisine davet etti. Biz de bu teklifi Sayın Başbakanımızla paylaştığımızda, sayın Başbakan, ‘Kemal Bey’in hırçınlığının sebebi Pursaklar olabilir, teklifine evet de de biraz ayakları yere bassın’ deyince biz de teklifi kabul ettmek durumunda kaldıkö dedi.

Tabii ne böyle bir durum var ne de sayın Belediye Başkanı böyle laflar etti. Neredeyse bir gelenek halini almış nisan bir şakasını yaşatmak adına böyle bir eylemde bulunduk. Umarız Pursaklar Belediye Başkanı Sayın Selçuk Çetin ve CHP camiası latifemizi anlayışla karşılar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!