Gençlik için 5 dev imza

Güncelleme Tarihi:

Gençlik için 5 dev imza
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2011 00:00

Hürriyet, Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ve Bilinçli Gençler Derneği, “Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi” için işbirliği yaptı. 20 milyon öğrenci birlikte hareket ederek, çevrelerindeki sosyal sorunları çözmek için proje üretecekler.

Haberin Devamı

İLK ve orta öğretimden başlayarak üniversiteye kadar uzanan 20 milyon genç, Türkiye’de ilk kez sosyal sorunları çözmek için biraraya geliyor. Hürriyet, Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Bilinçli Gençler Derneği’ni buluşturan “Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi” ile tüm üniversite, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile yurtlar birlikte hareket ederek, çevrelerindeki sosyal sorunları çözmek için proje üretecekler.
Protokol imzalandı
Konuyla ilgili kurumların işbirliğinin ilk adımı, dün düzenlenen protokol imza töreniyle resmiyete taşındı. Protokole taraflar adına Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Hasan Yılmaz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi ve Bilinçli Gençler Derneği Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu imza attı. Tören, Milli Eğitim Bakanlığı ev sahipliğinde yapıldı. Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Hasan Yılmaz, projenin, Türkiye’nin en büyük gençlik projesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
Bu manevi hazdır
“Belki 20 milyondan fazla ilk ve ortaöğretim, üniversite çağındaki arkadaşlarımıza bu bilinci kazanabilmeleri için fırsat veriyorlar. Bu manevi bir hazdır. Devletimiz bu haz için önayak oluyor, fırsat tanıyor, teşvik ediyor. Hürriyet Grubu olarak da hem projenin parçası olmaktan hem de protokole imza atmaktan büyük gurur duyuyoruz.” Törene katılanlar da şu mesajları verdiler:
Devlet Bakanı Faruk Özak: Yaşadığımız dünya daha yaşanılır, barışçıl ve adil ve kalkınmış bir dünya olacaksa hiç şüphe yok ki bu gençler sayesinde olacak. Benim de eskiden mensubu olup, spor yazarlığı yaptığım Hürriyet Gazetesi’ne teşekkür ediyorum.
Gençler aktif  rol oynayacak
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu: Güçlü bir kadroyla yola çıkıyoruz. Bu işbirliğiyle çok kapsamlı, etki gücü yüksek ve sonuçları bakımından tüm toplumu gönendirecek bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu işbirliği ile gençlerimiz sosyal sorunlar konusunda bilinçlensinler ve çözümünde aktif bir şekilde rol alsınlar istiyoruz.
Hürriyet sesimizi duyuracak
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan: Son yıllarda yapılmış, Türkiye’nin en önemli projesidir. Türkiye’de ilk kez ilk ve ortaöğretim kurumları ile üniversiteler bir arada hareket etme fırsatı yakalıyor. Hürriyet, sesimizi duyurmamıza yardımcı olacak.

Haberin Devamı

Projenin amacı

Haberin Devamı

TÜRKİYE Bilinçli Gençlik Projesi, üniversitelerden ilköğretime tüm gençleri sosyal sorunlara karşı duyarlı olmaya çağıran ve onları, çözümlerinde pay sahibi olmaları için projeler üretmeye teşvik eden bir proje. Erozyon bölgesinde ağaç dikimine, kimsesiz ve yoksul insanların ziyaretinden, kimsesiz çocuklara yardıma, çevre temizliğinden, tek bir kitabı dahi olmayan yerlere kitap göndermeye, tarihi eserlerin çevresini temizlemekten, engelli insanların önüne çıkan engelleri ortadan kaldıracak anlamlı projeler hayata geçiriliyor. Proje hakkında detaylı bilgi  “www.bilincligencler.com” adresinde.

Örnek birliktelik

PROJE yürütücüsü Bilinçli Gençler Derneği’nin Genel Başkanı Kerem Hasanoğlu şunları söyledi: “Üniversiteler çevrelerindeki sorunu çözüyor, ilk ve ortaöğretim kurumları, yurtlar dahil oluyor ve hep birlikte dünyaya örneği olmayan bir birliktelik mesajı veriliyor. Gönül birlikteliğine bakan, dünyada örneği olmayan bu gençlik hareketinin büyümesi için devler de bir araya geldi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!