BDP'li Yıldız: Süreci sulandıran bir girişim

Güncelleme Tarihi:

BDPli Yıldız: Süreci sulandıran bir girişim
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2011 15:47

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atanmasını “Şaşırılacak bir durum yok. AKP Ergenekon sürecini sulandırmaya çalışıyordu. Şimdi Ergenekon savcılarının bu şekilde atanmaları da bu süreci sulandıran bir girişimdir” şeklinde değerlendirdi.

Haberin Devamı

Yıldız, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün HSYK tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanması ve özel yetkilerinin alınmasını değerlendirdi.

Atama kararına AK Parti’den gelen değerlendirmeleri de eleştiren Yıldız şöyle konuştu:
“Şaşırılacak bir durum yok. Sürecin bu noktaya geleceğini herkes biliyor görüyordu. Dolayısıyla AKP’liler de şaşırmasın. Yargının siyasallaştığını, AKP’lileştiğini aklı başında olan herkes görüyor ve söylüyor. Bu durum da bunun sonucudur. Anayasa Mahkemesi, HSYK’ya seçilen üyeleri AKP’nin atadığını herkes biliyor. Yadırgayacak bir durum yok ortada. Bu AKP’nin hedeflediği kuvvetler birliğine giden yolda atılan bir adımdır. AKP Ergenekon sürecini sulandırmaya çalışıyordu. Hatta zımni bir uzlaşma bile olabilir. Gerçek suçlularla suçsuzların aynı torbaya konulduğu bir yargılama söz konusu. Bu kamu vicdanını rahatsız ediyordu. Özellikle son bir yıla yakındır yapılan operasyonların akılla açıklanacak tarafı yok. Ergenekon muhalifleri susturma operasyonuna dönüştü tıpkı KCK operasyonu gibi. Dolayısıyla Ergenekon savcılarının bu şekilde atanmaları bu süreci sulandıran bir girişimdir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!