Savcı Fikret Seçen bir numaralı vekil

Güncelleme Tarihi:

Savcı Fikret Seçen bir numaralı vekil
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2011 13:18

Hakimler ve Savcılar yüksek Kurulu Birinci Dairesi’nin bugün 539 sayılı adli yargı kararnamesini açıkladı. Kararnameye göre İstanbul özel yetkili Başsavcı Vekiliğine Fikret Seçen getirildi.

Haberin Devamı

SAVCI SEÇEN ADALET BAKANLIĞI’NDA GÖREV YAPTI

 

Ergenekon soruşturması savcılarından Fikret Seçen, özel yetkili Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne 2005 yılında atandı. İstanbul Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olan savcı Seçen, sırasıyla Sakarya, Gölpazarı, Kaynarca Cumhuriyet savcılıklarında görev yaptı. Seçen daha sonra Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nde görevlendirildi.

 

2005’TE ÖZEL YETKİLİ SAVCILIĞA ATANDI

 

Bu görevinin ardından ise 2005 yılında özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına savcı olarak atandı. Savcı Seçen, atama kararının kendisi için de sürpriz olduğunu belirterek, ''Hayırlısı olsun'' dedi.

 

Haberin Devamı

YÜRÜTTÜĞÜ SORUŞTURMALARI BAŞKA SAVCILARA VERECEK

 

1969 doğumlu, iki çocuk babası Fikret Seçen, halen ‘Askeri Casusluk ve Şantaj’, ’Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bulunan belgeler’ ile ‘Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal raporu’ soruşturmalarını yürütüyordu. Henüz resmi karar tebliğ edilmeyen Fikret Seçen’in yürüttüğü soruşturmaları başka savcılara göndereceği öğrenildi.

 

ÖZ’ÜN DOSYALARI DA BAŞKA SAVCILARA VERİLECEK

 

Başsavcıvekili olan Seçen’in, Zekeriya Öz’ün yürüttüğü soruşturmaları da başka savcılara vereceği belirtildi.

 

ÖZ KARARI DÜN TELEFONLA ÖĞRENDİ

 

Öte yandan Savcı Öz’e de resmi tebliğin yapılmadığı ancak dün telefonla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandığını öğrendiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!