Başbakan Erdoğan Erbil'de konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan Erbilde konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2011 18:24

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erbil Uluslararası Havaalanı’nın açılışında konuştu.

Haberin Devamı

İşte Erdoğan’ın açıklamaları:

Yüklenici firmalardan işçisine kadar herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Tarihi kültüren bağlarımızın olduğu Irak’ı bu güzel bölgeyi, şimdi artık havayoluyla, ki ben buna havayolu demek istemiyorum, halkın yolu demek istiyorum.

Bu yolla, birbirimizi dünyaya daha da yakınlaştırıyoruz. Erbil Uluslararası Havalimanı, yıllık 2 milyon 750 bin kapasiteli terminal binasına ve 4.5 km ile dünyanın en büyük 7. pistine sahip. Burada şu müjdeyi de vermek isterim. Bildiğiniz gibi Erbil’e Türkiye’den sadece özel havayolu şirketleri uçuyordu. THY’nin de Erbil’e sefer yapması yönünde biz bir karar almıştık. İnşallah 14 nisan’dan itibaren artık THY doğrudan Erbil’e uçuşları başlatıyor.

Türk müteahhitler çok büyük katkılar sağladılar ve devam ediyorlar. Bu bölgede de müteahhitlerimiz çok başarılı yatırımlar yapıyorlar. Bizi gururlandırıyorlar. Biz bir yandan müteahhitlerimizin başarısıyla övünüyor, bir yandan da komşu bir ülkenin, Kürt halkının refahının artmasına seviniyoruz.

Haberin Devamı

Bizim önemli bir sanatçımızın Sayın İbrahim Tatlıses’in burada Erbil’de çok sevildiğini biliyorum. Kendisinin burada yatırımları da var. Kendisine İstanbul’da saldırı yapıldı. Cuma günü kendisini ziyaret ettim. Sağlığı gayet iyi. Saldırganları da İstanbul polisimiz tespit etti yakaladı ve adalete teslim etti. Buradan kendisine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Tatlıses bir şarkısında diyor ki: “Fark etmez ne dili ne rengi, mademki insandır saygımız vardır.” Bizim için insan kutsaldır. İnsan önce insandır.

İç huzur yoksa, güvenlik yoksa, adalet işlemiyorsa orada ne ekonomik ne sosyal kalkınmadan bahsedemez. Son 8 yılda Türkiye içinde kardeşliği yücelterek ekonomiyi büyüttük. Dayanışmamızı güçlendirerek dış politikamızı daha güçlü hale getirdik. Doğu ve güneydoğu bölgelerimizde tarihimizin en büyük yatırım seferlerini başlattık. Milli birlik ve kardeşlik projesinde tarihi adımlar attık.

Şu anda Kürt kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bu bölgelerde, inkar politikalarına son veriyor, devlet-millet kaynaşmasını daha güçlü hale getiriyoruz. Güçlü bir Türkiye güçlü bir Irak demektir. Güçlü bir Irak’ta güçlü bir Türkiye demektir. Bu bölgedeki yatırımlarımız aslında nasıl da gönül birliği içinde olduğumuzu gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!