Emniyet Müdür Yardımcısı'ndan tartışılacak sözler

Güncelleme Tarihi:

Emniyet Müdür Yardımcısından tartışılacak sözler
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2011 17:10

ZONGULDAK Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Boztepe, kentte artan intihar olayları üzerinde üniversite ile bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Kadınların biyolojik yapıları biraz daha farklı. Bizim hissettiğimiz ya da bizim araştırmalarımızda kadınlar ilgi çekmek için intihara kalkışıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

-İl Emniyet Müdürlüğü, 10 Nisan Polis Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği huzur toplantılarının birincisini Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirdi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Boztepe’nin yanında, Asayiş Şube Müdürü Okan Çakıroğlu ve Trafik Şube Müdürü Özer Yılmaz’ın da bulunduğu toplantıda mahalle muhtarları, esnaf ve vatandaşlara polisin ceza uygulamaları hakkında bilgi verildi. Hırsızlığa karşı alınabilecek önlemlerin slayt gösterisi eşliğinde anlatıldığı toplantıda İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Boztepe de muhtarları ve esnafı, özellikle hırsız ve dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kentte artan intihar olaylarıyla ilgili Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ile işbirliği içinde bir çalışma yaptıklarını belirten Ümit Boztepe, kadın ve erkeklerde intihar vakalarının değişiklik gösterdiğini söyledi. Boztepe; "İnsanların nasıl bir ruh halinde olduğunu anlayamıyorsunuz. Kendi canına kastedecek kadar bir şeylerden vazgeçmek. Bunu araştırmaya çalıştık. Kadınların biyolojik yapıları biraz daha farklı. Bizim hissettiğimiz ya da bizim araştırmalarımızda kadınlar ilgi çekmek için intihara kalkışıyorlar" dedi.

Kadınlarda intihar teşebbüslerinden sonra ölüm oranlarının erkeklere göre daha az olduğunu vurgulayan Boztepe, araştırmalarında intihar nedenlerini de ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Boztepe, "Yaşadıkları coğrafi konumdan mı kaynaklanıyor? Aile içi şiddet mi, kız-erkek ilişkileri mi? Hepimizin kızı var, oğlu var. Gençlerde bu eğilimin ne kadar olduğunu belirlemeye çalışıyoruz. Bu konuda sizlerden de yardım bekliyoruz. Çevrenizde bu şekilde eğilimi olanlarla ilgili her zaman bize ulaşmanızı istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!