CHP'li aday adayından ithal öğretmen için çözüm

Güncelleme Tarihi:

CHPli aday adayından ithal öğretmen için çözüm
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2011 16:39

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Özden Toprak, hükümetin uygulamaya geçirmek istediği anadili İngilizce olan 40 bin İngilizce öğretmen alımı projesine karşı yeni bir proje geliştirdi. Toprak, geliştirdiği "İngilizce Yaz Kampları Projesi" ile Türkiye’nin dört bir yanında açılacak yaz kamplarında bütün ilköğretim öğrencileri için İngilizce öğrenme ve pratik yapma olanağı tanınacağını söyledi.

Haberin Devamı

Toprak yaptığı açıklamada, AKP’nin çocuklara İngilizce öğretmek için yurtdışından öğretmen getirme projesinin hiçbir biçimde fayda sağlamayacağını, aksine bu projenin karmaşayı daha da artıracağını savundu.

Türkiye’de binlerce İngilizce öğretmeni iş bulamazken yurtdışından öğretmen ithal etmenin toplumsal vicdanı da yaralayacağını söyleyen Toprak, "Oysa son derece yaratıcı fikirlerle ve uygulanması kolay projelerle yabancı dil probleminin çözümü pekala mümkündür. Yabancı öğretmenlere ayrılacak kaynak tam bir israftır. Öz kaynaklarımızın ve eğitim bütçemizin çok daha rantabl kullanılması gerekir" dedi.

İNGİLİZCE YAZ KAMPLARI PROJESİ
 
Toprak, geliştirdiği "İngilizce Yaz Kampları Projesi" ile Türkiye’nin dört bir yanında açılacak yaz kamplarında bütün ilköğretim öğrencilerini için İngilizce öğrenme ve pratik yapma olanağı tanınacağını söyleyerek, "Ayrıca çocuklarımız müfredatta yer almayan Türk Dilimizin güzel ve etkili konuşulması, diksiyon, fonetik, artikülasyon eğitimleri de alacaklar. Türk Dilinin de bir fonetiği olduğunu erken yaşlarda bu imkânlardan faydalanarak öğrenmiş olacaklar. Öğrencilerimiz bu kamplarda hem eğitim alacak hem iyi vakit geçirecek hem de birlikte yaşamanın kurallarını kamp ortamında öğrenecekler" diye konuştu.
Bu projeyle kamudan, özel sektörden ve iş arayanlardan ana dili seviyesinde İngilizce bilen birçok vatandaşı, ilköğretim öğrencilerine pratik yaptırmak üzere kamplara davet edeceklerini söyleyen Toprak, "Kamu çalışanları ücretli izinde sayılacak, özel sektör çalışanları ise izinlerini daha iyi değerlendirip fazladan gelir elde etme imkânı bulacaklar" dedi.

Haberin Devamı

Söz konusu projenin 40 bin yabancı öğretmeni Türkiye’de istihdam etmek ve konaklatmaktan hem kolay, hem ucuz hem de çok daha faydalı olacağını savunan Toprak, çocuklara yalnızca İngilizce değil, toplum içinde nasıl davranılması gerektiği, diksiyon, fonetik, artikülasyon ve toplum karşısında konuşma yeteneği, sorumluluk alma kabiliyeti ve daha birçok erdem aşılamayı planladıkları kampların; yalnızca seçkin azınlığın gidebileceği okullarda uygulanan bir pilot program olmayacağını, bütün ilköğretim öğrencilerini kapsayacağını söyledi.

Haberin Devamı

"ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ EĞİTİM ALACAK"

Avrupa Birliği hibe desteği ile de gerçekleştirilebilecek bu projenin hem iş bulamayan sayısız uzman için gelir kaynağı olabileceğini hem de öğrencilerin ücretsiz eğitim almalarına olanak sağlayacağını savunana Toprak, böylece eğitim konusundaki fırsat ve imkan eşitsizliğinin önüne geçilmesi ile ilgili de büyük bir adım olacağını söyledi.

AKP hükümetinin, görev bekleyen binlerce öğretmen adayını şaşkına çeviren bu projesini iptal etmesini isteyen Toprak, "Kendi çocuklarımız atanma beklerken, öğretmen ithal etmek hiçbir biçimde kabul edilemez. Bu ülkenin aydınlık geleceği için kendi yetiştirdiğimiz değerlere güvenmek ve onlara fırsat vermek zorundayız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!