Türk mühendis içtiÄŸi biradan öldü

Güncelleme Tarihi:

Türk mühendis içtiği biradan öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 29, 2011 14:12

İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, çalıştığı şirketin maden arama faaliyetleri için Endonezya’ya gönderdiği Jeoloji Mühendisi 27 yaşındaki Mert Tamtam, katıldığı doğum gününde içtiği biradan zehirlenerek yaşamını yitirdi. Alzheimer Derneği gönüllüsü Tamtam’ın, Endenozya’da içki satışı yasak olması nedeniyle, iddiaya göre bir eczanede gizlice satılan ve tanıdığı marka olduğu için güvenerek aldığı biradan öldüğü öne sürüldü.

Alzheimer DerneÄŸi Ä°zmir Åžubesi BaÅŸkanı Uzman Doktor Aysel Gürsoy’un yeÄŸeni Mert Tamtam, geçen yıl okuldan mezun olduktan sonra Aralık ayında, maden arama faaliyetlerinde bulunmak üzere ÅŸirketi tarafından görevlendirilince Endenozya’ya gitti. BaÅŸarılı performansıyla göz dolduran Tamtam, on gün önce bir arkadaşının evdeki doÄŸum günü partisine katıldı.Â

KAÇAK VİSKİYİ İÇMEYİP BİRA ALMIŞ

Ülkede alkollü içki satışı yasak olduğu için, arkadaşları tarafından burada kendisine ikram edilen kaçak viskiyi içmeyi, çeşitli ölümler duyması nedeniyle reddeden Tamtam, evden dışarı çıkıp iddiaya göre bir eczanede gizlice satılan tanıdık marka biradan bir şişe satın aldı. Eve dönüp birayı içtikten sonra görme bozukluğu yaşayan Tamtam, hemen bir sağlık kuruluşuna başvurdu. İlk tedavisinin ardından evine geri dönüp dinlenmeye çekilen Tamtam, mesai arkadaşları tarafından odasında kusmuş ve baygın halde bulundu. Çalıştığı şirketin devreye girmesiyle Jakarta’daki bir hastaneye götürülen Tamtam, müdahaleye rağmen komaya girdi, iki gün önce de yaşamını yitirdi.

ALZHEİMER GÖNÜLLÜSÜYDÜ

Dört yıldır Alzhemier Derneği İzmir Şubesi’nin gönüllü gençlik kolu üyesi de olan, bu alandaki aktif çalışmalarıyla dikkat çeken Tamtam’ın ölüm haberi, İzmir’de yaşayan ailesini üzüntüye boğdu. Tamtam’ın emekli devlet memuru annesi Nevin Çağırgan ve kız kardeşi Ezgi Tamtam gözyaşlarına boğulurken, güçlükle teselli edildi. Yakınları, genç mühendisin bu şekilde ölümüne tepki gösterirken, olayın peşini bırakmayacaklarını dile getirdi.

GELECEK KIÅž EVLENECEKMÄ°Åž

Meslektaşı olan nişanlısı Duygu Yetkin’le önümüzdeki kış aylarında evlenmeyi ve Endenozya’da birlikte çalışmayı planladığı belirtilen Mert Tamtam’ın, ilk maaşını da üniversite sınavlarına giren kızkardeşi Ezgi Tamtam’a, dershane ücretini ödemesi için gönderdiği kaydedildi. Cenazesi Türkiye’ye getirilen Tamtam’ın, Güzelyalı Hakim Efendi Camisi’nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından toprağa verileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!