İstanbul'da vahşet

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda vahşet
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2011 00:00

İstanbul’da iki gün önce ortadan kaybolan 9 yaşındaki Fırat Sezer’in üvey anne ve anneannesi tarafından bıçakla öldürüldüğü ve cesedinin parçalandığı ortaya çıktı. İki kadın, ceset parçalarını bebek arabasıyla sokak sokak dağıtırken yakalandı.

Haberin Devamı

FIRAT BİLE BİLE ÖLMÜŞ /WEB TV 

KOMŞULARI ANLATTI  /WEB TV 

9 YAŞINDAKİ FIRAT'I PARÇALAYARAK ÖLDÜRDÜLER / WEB TV

FIRAT, Sultangazi’de babası Necmi Sezer (33), Gürcistanlı üvey annesi Ekatarina Ochidrel (30) ile yaşıyordu. Amcası Kemal Sezer’le birlikte pide salonu işleten babası Necmi Sezer daha önce iki kadınla nikâhsız yaşadı. 9 yaşındaki Fırat ilk birlikteliğinden oldu. Nüfus cüzdanı çıkarılmadığı için okula gidemeyen Fırat, babasının yanında çalışıyordu. Babasının ikinci birlikteliğinden 4 yaşında Helin, yine nikâhsız yaşadığı Ekatarina Ochidrel’den 3 aylık Talha olmak üzere iki kardeşi vardı Fırat’ın. Sultançiftliği Mahallesi, 180. Sokak, 20 numaralı apartmanın giriş katında oturan Fırat, komşularının iddiasına göre, babasından, üvey annesinden ve üvey anneannesi İula Ochidrel’den (66) sürekli dayak yiyordu. İçine kapanık bir çocuktu. Fırat iki gün önce ortadan kayboldu. Babası önceki gün polis merkezine giderek kayıp başvurusu yaptı.

Parçalayıp sokaklara saçtılar    

Alt kat komşuları Nuray Sucu, dün sabah İula Ochidrel’i apartmanın arka bahçesine kırmızı renkli bir sıvı dökerken gördü. Ne olduğunu sorduğunda yaşlı kadından “Boya” yanıtını aldı. Daha sonra karşı komşuları Şuayip Yiğit, kıyafet değiştiren Gürcü anne ve kızını bir bebek arabasıyla evden çıkarken gördü. İki kadın ilk olarak evlerine 1 kilometre uzaklıktaki İsmetpaşa Mahallesi, 140. Sokak’ta bir ağacın dibine Fırat’ın kanlı elbiselerini poşet içerisinde bıraktı. Sokak

/images/100/0x0/55eab993f018fbb8f892b2b8
sakinlerinden biri kadınlardan şüphelenip poşeti açtı. İçinde kanlı elbiseleri görünce durumu polise bildirdi. İki kadın bu sırada Fırat’ın kollarından birini poşet içerisinde 91. Sokak’taki ilköğretim okulunun duvarının dibine bıraktı. Kadınlar daha sonra 119. Sokak’taki çöp yığınlarının arasına Fırat’ın bir çuval içerisindeki başını ve diğer kolunu, 137. Sokak’a ise gövdesi ve iki bacağını attı. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri bu sırada iki kadını gördü. İula Ochidrel gözaltına alındı. Ekip otosunu görünce kaçan Ekatarina da kısa süre sonra yakalandı. Polis daha sonra Fırat’ın babası Necmi Sezer’i de gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Anne-kız salonda öldürmüş

Haberin Devamı

Polis, Fırat Sezer’in evinde incelemelerde bulundu. Evdeki kan izleri itinayla temizlenmişti. İki kadın evdeki tüm halıları da yıkamıştı. Özel cihazlarla yapılan çalışmada, salonun kan içinde olduğu tespit edildi. Cinayet salonda işlenmiş ve Fırat aynı yerde parçalara ayrılmıştı. Bir polis yetkilisi, cinayetin işlendiği bıçakla cesedin parçalandığını, cesede bakınca, şüphelilerin bazı parçaları vücuttan ayırmak için büyük uğraş verdiğinin anlaşıldığını söyledi.

/images/100/0x0/55eab993f018fbb8f892b2ba

Yüzü gözü mor gezerdi

Komşuları Hacer Teyfur, Fırat’ın yaşadıklarını şöyle anlattı: “Çocuğu okula göndermiyorlardı. Nedenini sordum; ‘Kimliği yok’ dediler. Muhtarla konuştum. Fırat’ı okula kaydettirmesini istedim. Oğlum da Fırat’a bir elbise almıştı. O gece Fırat’ı dövmüşler ve elbiseyi geri getirdiler. Çocuğu her gördüğümüzde yüzü gözü morluk içindeydi. Hep öyle geziyordu. Sokakta görseniz kimsesiz derdiniz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!