Siteye FBI’lı tehdit

Güncelleme Tarihi:

Siteye FBI’lı tehdit
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2011 22:48

Gazeteci Ahmet Şık’ın, taslak kopyalarının imhası kararı verilen basılmamış “İmamın Ordusu” kitabını yayınlayacağını iddia eden “imaminordusu.com” internet sitesinin yöneticileri dün twitter’da tehditler aldıklarını yazdılar.

Sabaha karşı saat 05.00’da twitter’dan takipçilerine mesaj gönderen site yöneticileri, “Az önce, yayımlarsak, kapımıza FBI’ın dayanacağı belirtilerek tehdit edildik. Gelen tehdit ve uyarı mesajlarını da sizlerle paylaşacağız” diye yazdı. Sitede ise sıkça sorulan sorular derlendi. Site sahipleri “Mahkeme kararıyla sitenize erişim engellenirse ne yapacaksınız?” sorusuna “B planımız hazır, torrent’lerden (paylaşım teknolojisi) taslağı anında yayacağız. Bu siteyi kapatanların hiç de hayrına olmayacaktır. Daha çabuk yayılmasına sebep olurlar” diye cevap verdiler.
Seçimlerden 2 ay önce
 İnternet sitesinin kurucuları siteye koydukları “Sık Sorulan Sorular” bölümünde şu yanıtları verdiler:
Soru:  Domain kayıt bilgilerinize neden ulaşılamıyor, niçin gizlediniz?
Cevap: Bu kitabın taslağına sahip olduğundan kuşku duyulan herkesin evi basılıp, bilgisayarlarına el konulmakta ve hapise atılmaktadır. Böyle bir ortamda sevdiklerimizin güvenliği için en doğru yolu seçtik.
Soru: Neden 11 Nisan? Taslak elinizdeyse neden şimdi yayınlamıyorsunuz?
Cevap: Siteyi WikiLeaks formatında, bir web sitesi şeklinde yayınlayacağız. Dosyayı paylaşmak isteseydik torrent’lerden paylaşırdık. Bir web sitesi açıp kendimizi riske atmazdık. Seçimlerden 2 ay önce siteyi açacağız.
Soru: Korkmuyor musunuz? Şikayet edilirseniz ne yapacaksınız?
Cevap: Korkmuyoruz. Çünkü yurt dışındayız. Medeni kanunların olduğu bir ülkedeyiz. Cemaatin yurtdışındaki adamlarından ise hiç korkmuyoruz.
Soru: Amacınız nedir?
Cevap: Amacımız sadece taslağı güzel bir arayüzle paylaşmak. Bu sitede yer alacak bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır ve herhangi bir reklam amacı veya ziyaretçilerin gizli ve açık bilgilerini toplama amacı gütmemektedir. Başkasının yazmış olduğu bir kitap üzerinden kesinlikle para kazanmayı düşünmüyoruz.
Bu arada kitabın taslaklarının toplatılmasına tepki olarak Facebook’ta oluşturulan “Ahmet Şık’ın Kitabı Bende de Var” isimli gruba önceki günden gece yarısına kadar katılanların sayısı 50 bini aştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!