BM keşke Gazze için de harekete geçebilseydi

Güncelleme Tarihi:

BM keşke Gazze için de harekete geçebilseydi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2011 00:00

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Libya’ya yönelik uluslararası operasyona ilişkin, “Türkiye’nin operasyonlara katılma durumu yok. Bu konudaki görüşümüzü daha önce hem Başbakanımız hem Dışişleri Bakanımız ifade ettiler” dedi.

Denizli Polisevi’nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları ile kahvaltıda bir araya gelen Arınç, BM kararının hemen ardından hava saldırısına başlanıldığı ancak geçmişte Filistin ve Bosna Hersek’te benzer müdahalenin yapılmadığı ve bunun bir çifte standart olup olmadığına yönelik bir soru üzerine şöyle konuştu:

Türkiye üzerine düşeni yapıyor

“Çifte standart sadece bu konuda değil, hemen hemen her konuda dünyada yaşanıyor. En şikayetçi olduğumuz konulardan birisi. Ama burada bir oydaşma içerisinde Birleşmiş Milletler’in aldığı bir karar var. Bu kararın uygulanmasında bazı ülkeler ön plana çıkmak istiyorlar. Belki onların davranışları eleştirilebilir. Ama Türkiye bu konuda üzerine düşeni, büyük bir devlet olarak yapıyor. Gazze’de, Filistin’de ve başka bölgelerde yaşanan olaylara karşı gönül isterdi ki aynı şekilde Birleşmiş Milletler veya başka anlaşmalarla insanlar, ülkeler harekete geçebilsin.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!