'İlk biyolojik silah Türkler üzerinde kullanıldı'

Güncelleme Tarihi:

İlk biyolojik silah Türkler üzerinde kullanıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2011 13:19

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Ertan, dünyada ilk biyolojik silahın, Çanakkale Savaşı'nda Türklerin üzerinde kullanıldığını iddia etti.

Haberin Devamı

Mersin'in Bozyazı İlçe Müftülüğü'nün Bozyazı Sahil Camii Konferans Salonu'nda düzenlediği 'Çanakkale Ruhu' adlı programa konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Ertan, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlattı, sonra da Çanakkale'de verilen çetin mücadelenin nasıl zaferle sonuçlandığını aktardı. Çanakkale'de bütün dev güçlerin Türk topraklarına saldırıya geçtiğini ancak o dev güçlere karşı Mehmetçiğin imanla göğüs gerdiğini belirten Ertan, İngiltere Başbakanı Winston Churchill'in savaşın ilerleyen süreçlerinde 'Çok kötü durumdayız' diyerek, vatanı için kararlı bir şekilde savaşmasına karşı işlerinin zor hatta imkansız olduğunu anladığını söyledi. Churchill'in bu zor durumları karşısında Lordlar kamarasından biyolojik silah kullanmak için müsaade aldığını ve silahlarının mermileri ve bombalarına biyolojik mikrop ve gaz yükleyerek Çanakkale'de kullandıklarını ileri süren Ertan, "Dünyada ilk defa biyolojik silah, Avrupalılar tarafından Çanakkale'de kullanılmıştır" dedi.

 

Haberin Devamı

Bir İngiliz parlamenterin, 'Böyle şey olur mu? karşımızdaki nihayet insan' diyerek karşı çıkması üzerine Winston Churchill'in bir kin veya nefretle değil, inanarak "Türkler insan değil' dediğini anlatan Ertan, "Bunu kafamızın bir yerinde saklayalım. Çünkü Avrupalılar, bizim unutkanlığımızdan istifade edip tekrar başa dönüyorlar" diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!