Astım hastası Necla öÄŸretmen hastane yolunda öldü

Güncelleme Tarihi:

Astım hastası Necla öğretmen hastane yolunda öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 16, 2011 13:35

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’ne bağlı Sarıdibek Köyü İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Necla Baş (25), kaldığı lojmanda koma halinde bulunup hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Necla Baş’ın cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Samsun’a gönderildi. Baş’ın astım hastası olduğu daha önce de 2 kez kriz geçirdiği belirtildi.

Olay, bugün sabah Vezirköprü’nün Sarıdibek Köyü’nde meydana geldi.Â

Sarıdibek İlköğretim Okulu’nda 2 yıldır sınıf öğretmeni olarak görev yapan nişanlı Necla Baş’ın kalkmadığını gören birlikte kaldığı 3 öğretmen arkadaşı odasına girdi. Arkadaşları, Necla Baş’ın hareketsiz yattığını görünce şoke oldu ve hemen 112 Acil Servis’i aradı. İlçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan köye gelen sağlık ekibi, yaptıkları ilk müdahelenin ardından Necla öğretmeni hemen ambulansla Devlet Hastanesi’ne götürmek üzere yola çıkardı. Sağlık ekibi bu sırada İl Sağlık Müdürlüğü’ne bilgi verdi Samsun’dan da ambulans helikopter ilçeye hareket etti. Ancak Necla öğretmen, Vezirköprü yakınlarında, ambulansta yaşamını yitirdi. 112 görevlileri tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen genç öğretmen kurtarılamadı. Baş’ın cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Samsun’a gönderildi.

Okullar kapanınca kendisi gibi öğretmen olan nişanlısı ile evlenme planı yapan Necla Baş’ın astım hastası olduğu ve daha önce de 2 kez kriz geçirip yapılan müdahale ile kurtarıldığı ortaya çıktı. Genç öğretmenin cenazesinin ilçenin Aydoğdu Köyü’nde toprağa verileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!