2 kez kalbi durdu

Güncelleme Tarihi:

2 kez kalbi durdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2011 00:00

Silivri Cezaevi’ne sevk edilen Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın avukatı Dilek Helvacı, müvekkilinin kalbinin 13 Mart’ta , saat 12.45’te 22 saniye, saat 16.17’de de 42 saniye olmak üzere iki kez durduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İKİNCİ Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın avukatı Dilek Helvacı, müvekkilinin Silivri Cezaevi’ne sevk edildikten sonra 12 kez ölümcül kalp aritmisi geçirdiğini, 13 Mart 2011’de, saat 12.45’de 22 saniye, saat 16.17’de de 42 saniye olmak üzere iki kez kalbinin durduğunu söyledi. Silivri Cezaevi doktorunun ve Haberal’ın rahatsızlığı nedeniyle cezaevine giderek 2 saat arayla monitörden kalp ritmini takip eden Hızır Acil doktorunun hastaneye sevki yönünde rapor verdiğini belirten Helvacı şunları anlattı:
“Müvekkilim Silivri’ye nakledildikten sonra 14 Mart 2011 saat 15.30 kadar geçen süre içinde 12 kez ölümcül kalp aritmisi geçirmiştir. Hızır Acil’in monitör sonuçlarında 2 yerde de düz çizgi görünüyordu. Bu monitör sonuçlarını bir doktora gösterdiğimizde müvekkilimizin kalbinin 2 kez durduğunu söyledi. Biz kalbinin durduğunu, 13 Mart 2011 tarihli kayıtlarından tespit ettirdik.
Muayenesiz imza
Uzman Dr. Koray Kaptanoğlu, müvekkilimizin cezaevine sevk edilmesi yönünde görüş bildirilen 7 Mart 2011 tarihli Adli Tıp raporuna hastayı muayene edemediği için görüş bildirmesinin bilimsel olmadığını belirterek, muhalefet şerhi koymuştur. Raporda imzası bulunan, cezaevine sevk yönünde görüş bildiren Prof. Dr. Can Gökdoğan ile Prof. Dr. Erbil Gözükırmızı da muayene etmeden rapora imza atmışlardır. Bu durum Adli Tıp Kurumu’nun kendi görüşü ile çelişmektedir.”

Haberin Devamı

Golf oynar dans eder

Haberal’ın Silivri Cezaevi’ne gönderilmesine neden olan raporunda, “Hafif ev işleri yapabilir, merdiven ve yokuş çıkabilir, düz yolda saatte 6,4 km hızda yürüyüş yapabilir, kısa mesafe koşabilir, eşya taşıyabilir, golf, bowling, tenis ve dans dahil birçok spor aktivitelerini yapabilir” denildiği ortaya çıktı. Adli Tıp 3’üncü İhtisas Kurulu’nun 50 sayfalık raporunda, şu ifadeler yer aldı: “Hastanın gerek İ.Ü. Haseki Kardiyoloji Enstitüsü’nde ve gerekse Halkalı Mehmet Akif Ersoy Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan efor testinde elde edilen bulgular ışığında (8.0 METS ve 6.9 METS, sırasıyla), İ.Ü. Kardiyoloji Enstitüsü’nün kararı ve nihai olarak Halkalı Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tetkiklerin ışığında, kurulumuzun 31 Ekim 2009 tarihli mütalaasında da belirtildiği üzere ilaç tedavisi altında ve gerektiğinde kontrolleri yapılarak cezaevi şartlarında infazına devam edebileceği oy çokluğuyla mütalaa olunur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!