Polis, kardan polis yaptı

Güncelleme Tarihi:

Polis, kardan polis yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 12:36

MARMARA Bölgesi’nde etkili olan kar ve şiddetli fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kara kış, özellikle Marmara’nın güneyini felç etti. Birçok merkezde okullar tatil edilirken, kara ve denizyolu ulaşımında aksamalar meydana geldi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yoğun kar yağışı, renkli görüntüleri de beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

POLİS 'ROBOKAR' YAPTI / FOTO GALERİ

YURTTAN RENKLİ KAR MANZARALARI / FOTO GALERİ

Dün zincirsiz yola çıkan dört TIR’ın kayması sonucu kapanan Bursa- Eskişehir karayolu, sabaha karşı saat 02.00’de ulaşıma açılabildi. Bursa’dan Ankara’ya gitmek için yola çıkanlar yolda 10.5 saat beklemek zorunda kaldı. Bursa’da görev yapan bazı polisler, kardan yapıp çevik kuvvet kıyafetleri giydirdikleri kardan adama ’robokar’ adını verdi.

Bursa, Yalova ve Bandırma’da kar yağışı iki günden beri aralıklarla devam ediyor. Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da kar kalınlığı bu sabah 1.5 metre olarak ölçülürken, Bursa kent merkezinde de kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Yağışla birlikte şiddetli fırtına da ulaşımı felç etti. Karayolları ve Özel İdare ekiplerinin çalışmaları sonucu şehirler arası ve köy yolları ulaşıma açık tutulmaya çalışılıyor. Bursa’nın Osmangazi, İznik, Keles, Kestel, İnegöl ilçelerine bağlı 100 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Balıkesir’in Gönen İlçesi’nde de 11 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

10.5 SAAT YOLUN AÇILMASINI BEKLEDİLER

Karayollarındaki en büyük zorluk dün Bursa’nın Eskişehir ve Ankara ile bağlantısını sağlayan İnegöl- Bozüyük bölümünde yaşandı. Zincirsiz yola çıkan yabancı plakalı bir TIR’ın kaymasıyla başlayan kaza 4 TIR karışınca karayolu ulaşıma kapandı. Saat 15.30’da kapanan yol, gece 02.00 sıralarında açıldı. 3 kilometreye yakın kuyruğun oluştuğu yolda bekleyen vatandaşlara dün gece Jandarma ve Kızılay ekipleri tarafından kumanya dağıtıldı. 10.5 saatlik bekleyişin ardından yola çıkan vatandaşlar, yolun bu kadar uzun süre kapalı kalmasına tepki gösterdi.

Karayolları 14. Bölge Müdürü İsmail Kartal, yolun kapanmasında trafiğe tedbirsiz çıkan araçların neden olduğunu belirterek, "Yolda 1.5 metre kar olsa biz açarız. Ancak, tedbirsiz yola çıkan araçlar yüzünden meydana gelen çalışmalar işimizi aksatıyor. Dün kapanan yol, bölünmemiş ve karşılıklı trafiğin işlediği bir kesim. Bir tarafı dere, diğer tarafı yamaç. Bu yüzden yol açma çalışmaları uzun sürdü. Biz vatandaşlar için her türlü tedbiri almıştık. İş uzasaydı İnegöl’deki kapalı spor salonunu hazır hale getirmiştik. Sürücülerden en büyük isteğimiz yola zincirsiz çıkmamaları" dedi.

DENİZ ULAŞIMI DA DURDU

Elverişsiz hava koşulları deniz ulaşımını da olumsuz yönde etkiledi. Bu sabah yapılacak Yalova- Kartal, Güzelyalı- Yenikapı- Kadıköy, Kartal- Yalova ve Bandırma- Yenikapı deniz otobüsü seferleri şiddetli poyraz nedeniyle yapılamadı.

TEZGAHLAR BOŞ KALDI

Kar yağışı ve şiddetli poyraz balıkçıları da vurdu. Bandırma’da fırtına nedeniyle balıkçı tekneleri limanda demirli olarak bekliyor. Balıkçıların ava çıkmaması yüzünden balık tezgahları da boş kaldı. Tezgahlarda buzhane ve çiftlik balıkları yer alıyor.

KARDAN ADAM ’ROBOKAR’

Karın yaşattığı bu olumsuzluklara rağmen tadını çıkaranlar da var. Özellikle okulların tatil edilmesiyle sokaklara çıkan çocuklar kardan adam yapıp, kar topu oynayarak güzel saatler geçirdiler. Çocukların kardan adam merakına çevik kuvvet polisleri de katıldı. Çevik Kuvvet Müdürlüğü bahçesinde kardan adam yapan polisler, üzerine zırh giydirerek, ’robokar’ adını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!