Gazeteciler Taksim'de

Güncelleme Tarihi:

Gazeteciler Taksimde
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2011 12:27

Meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen gazeteciler Ankara ve İstanbul'da sokaklara döküldü. Binlerce gazeteci meydanlarda bir araya gelip, protesto pankartları taşıdı. Ankara’da bir araya gelen gazeteciler ise ağızlarına siyah bantlar yapıştırarak, Adalet Bakanlığı’na yürüyerek protesto etti.

Haberin Devamı

 

 

Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Gazetecilere Özgürlük Platformu öncülüğünde İstanbul ve Ankara'da gazetecilerle dayanışma eylemi yapıldı. Binlerce gazeteci Taksim'de özgür basın için yürüdü.

   

EYLEMDEN KARELER        

 

ANKARA'DA DA YÜRÜDÜLER                              

       

GAZETECİLER TAKSİM'DE YÜRÜDÜ / WEB TV            


GAZETECİLER TAKSİM'DE BÖYLE YÜRÜDÜ / WEB TV
           

Kalabalık, "Ahmet, Nedim onurumuzdur". "AKP elini medyadan çek" şeklinde slogan attı.       

 

Haberin Devamı

Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce gazeteci ellerinde farklı protesto pankartları taşıdı. "Gazeteciysen boyun eğmeyeceksin. Boyun eğeceksen, gazeteciyim demeyeceksin" ve "Bugün Ahmet, Nedim. Yarın kim?" yazılı pankartlar dikkat çekti.    

 

Eylemin ardından göstericiler sorunsuz bir şekilde dağıldı. Daha sonra basın açıklamasının yapıldığı alana çevik kuvvet polisleri geldi. İstiklal caddesi üzerinde polislerden birinin protestoculara yönelik sözlerinin ardından, eylemden dağılmakta olan küçük bir grup sözlü tepki gösterdi. Olay büyümeden yatıştırıldı.

 

ANKARA’DA GAZETECİLER “AĞIZLARI BANTLI” YÜRÜDÜ

 

Ankara’da bir araya gelen gazeteciler, Ergenekon davası kapsamında aralarında Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da bulunduğu 9 gazeteci ve yazarın göz altına alınmasını, ağızlarına siyah bantlar yapıştırarak, Adalet Bakanlığı’na yürüyerek protesto etti.

Kızılay YKM önünde toplanan gazeteciler, “İleri demokrasi ile gurur duyuyoruz. ABD’den özgür basınımız var. Tutuklu gazeteci: 61, Yargılanan gazeteci: 2 bin, Gazetecilere açılan soruşma: 4bin” yazılı pankartla Adalet Bakanlığı’na yürüdü.

Haberin Devamı


25 basın örgütünden oluşan Gazetecilere Özgürlük Platformu öncülüğünde, Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS) Ankara Şubesi tarafından organize edilen eyleme, gazeteciler yoğun ilgi gösterirken, siyasiler de eyleme destek verdi. CHP Ankara Milletvekilleri Hakkı Süha Okay, Yılmaz Ateş, Zekeriya Akıncı, Tekin Bingöl, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, CHP PM Üyesi Gazeteci Veli Özdemir, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile DSP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Vural da gazetecilerle birlikte gözaltıları protesto etti. Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Cemail Bakındı da Türk-İş adına eyleme katılanlar arasında yer aldı.

 

AĞIZLARINI BANTLADILAR

Haberin Devamı

 

Yürüyüş sırasında, “Susma Sustukça sıra sana gelecek”, “Özgür Basın Susturulamaz” şeklinde sloganlar atan gazeteciler, tepkilerini ağızlarına kapattıkları siyah kurdelelerle gösterdiler. ÇGD Başkanı Ahmet Abakay’ın yanısıra, CHP’li Ateş de ağzında siyah bantla yürüyüşü sürdürdü. Kameraman ve foto muhabirleri de kamera ve fotoğraf makinelerini yere bıraktı.

Adalet Bakanlığı önüne yürüyen gazeteciler, burada bir basın açıklaması yaptı. TGS Ankara Şube Başkanı Göksel Yıldırım tarafından okunan açıklamada gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Doğan Yurdakul, Mümtaz İdil, İklim Bayraktar, Sait Kılıç, Müyesser Yıldız ve Aydın Bıyıklı ile yazar Yalçın Küçük’ün de “son dalga” ile kendilerini emniyetin koridorlarında bulduğu belirtildi. Tüm bu isimlerin ortak yönünün muhalif gazetecilerden oluşmasının akıllarda kaçınılmaz olarak “kuşkular” yarattığı ifade edilen açıklamada, “Bu tablo, ülkedeki basın özgürlüğü tartışmasını da beraberinde getiriyor. Şunu vurgulamak gerekiyor, bir ülkede basın özgürlüğünün düzeyini, ölçüsünü iktidarlar koyamaz ya da tarif edemez” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!