Ergenekon'da büyük operasyon

Güncelleme Tarihi:

Ergenekonda büyük operasyon
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2011 08:13

Polis, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık, yazar Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu ve aralarında çok sayıda gazetecinin olduğu adreslerde arama yapıyor. Ev ve ofislerinde arama yapılan isimler hakkında ''Ergenekon terör örgütü üyeliği'' suçlamasıyla gözaltı kararı da bulunuyor. Evi ve arabası aranan gazeteci Nedim Şener, polis aracına bindirilirken ''Neden gözaltına alındınız?'' sorusuna ''Hrant için, adalet için'' diye cevap verdi.

Haberin Devamı

İŞTE GÖZALTINA ALINAN İSİMLER / Foto Galeri

NEDİM ŞENER BÖYLE GÖZALTINA ALINDI / WEB TV

YALÇIN KÜÇÜK BÖYLE GÖZALTINA ALINDI / WEB TV

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Soner Yalçın ile birlikte 2 Odatv çalışanının da gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma kapsamında İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı olarak aralarında gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişinin evine baskın yapıldı.    

OPERASYON 07.00'DE BAŞLADI        

Polis ekipleri, saat 07:00’de eş zamanlı olarak başlatığı aramalarda ilk önce gazeteci Ahmet Şık’ın Kabataş’taki evine geldi. Bilgi Üniversitesinde Medya ve İletişim Sistemleri üzerine ders veren Ahmet Şık’ın evine gelen polis ekipleri, aynı anda üniversitedeki odasında da arama yapmaya başladı. Odatv baskınında yapılan aramada Ahmet Şık’a ait cemaatle ilgili ve basımı henüz yapılmayan kitabının taslaklarının bulunduğu iddia edilmişti.

Haberin Devamı

AHMET ŞIK: DOKUNAN YANAR

Ahmet Şık, evinde 6 saat süren aramanın ardından gözaltına alındı. Şık, polis aracına bindirilirken ''Dokunan yanar'' diye bağırdı.

AHMET ŞIK BÖYLE GÖZALTINA ALINDI / WEB TV

GAZETECİ AHMET ŞIK'IN EVİ ARANDI / WEB TV

YALÇIN KÜÇÜK'ÜN OFİSİNE ÇİLİNGİR ÇAĞIRILDI

Prof. Dr. Yalçın Küçük'e İstanbul Balat'taki ve Ankara'daki Yüzüncü Yıl'daki Öncü Sitesi'nde bulunan evinde ve ofisinde sabahın erken saatlerinde aramalar başlatılmıştı.

Yalçın Küçük'ün ofisine alarm sistemi nedeniyle giremeyen güvenlik güçlerinin çilingir yardımıyla alarm sistemini etkisiz hale getirdiği ve kapıyı açtığı, aramalara bu şekilde başlayabildiği öğrenildi.

Ofiste “Ergenekon” soruşturması kapsamında çeşitli belgelerin arandığı ve incelendiği bildirildi. Bu arada Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün evinin yakınında park halinde bulunan otomobilinde de arama yapıldı.

Kendisi İstanbul'da olan Küçük, evindeki ve ofisindeki 9 saatlik aramadan sonra gözaltına alındı.

Yaklaşık 16 saat süren arama sonunda bazı belgelerin fotokopileri çekildi, bazı belgelere el koyuldu. Küçük'ün evinden ve ofisinden 12 çuval dolusu belge, belgelerin fotokopisi ve CD çıkartıldı. Çuvallar minibüsle emniyete götürüldü.

Haberin Devamı

YALÇIN KÜÇÜK'ÜN EVİNDE ARAMA / WEB TV 

'SAVAŞ BAŞLADI'

 

Prof. Dr. Yalçın Küçük Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Yalçın Küçük sağlık kontrolüne götürülürken gazetecilere, "Faşistler işgal etti ülkeyi savaş başladı" dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen Küçük, daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

GAZETECİ SAİT ÇAKIR GÖZALTINA ALINDI

Eren Sait Çakır'ın Üsküdar'daki evindeki arama sona erdi. Polisler ilk olarak evden evraklar ile çıktı. Daha sonra  Çakır da evden çıkarılarak polis aracına bindirildi.

 

SAİT ÇAKIR BÖYLE GÖZALTINA ALINDI / WEB TV 

 

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ead2d4f018fbb8f898fe10
KOMŞULARINDAN ŞENER'İN EVİNİN ARANMASINA BAYRAKLI TEPKİ

Polislerin, Nedim Şener'in Bakırköy Kartaltepe Mahallesi Akın Yolu Sokak Oğuzhan Sitesi'ndeki evinde arama yapmaya başlamasının ardından bazı komşularının pencerelerine ve balkonlarına Türk bayrağı astığı görüldü.

Öte yandan polisler Şener’in aracında da geniş çaplı arama yaptı. Araçta gizli bölme arayan polis, araç içerisinde bulduğu bazı CD ve kartvizitleri bir torbaya alarak götürdü.

'HRANT İÇİN, ADALET İÇİN'

Nedim Şener'in bir hafta önce kalp ameliyatı olan eşi sabah saatlerinde polisler geldikten sonra evden çıkarıldı ve bir yakınlarının evine götürüldü.

Haberin Devamı

Sabahın erken saatlerinde başlayan ve yaklaşık 8 saat süren aramanın ardından Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Nedim Şener, daha sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Gazeteci Şener evinin çıkışında, kendisine mikrofon uzatan basın mensuplarının 'Neden gözaltına alındınız' sorularına "Hrant için adalet için" diye cevap verdi.

Şener’in gözaltına alınışını vatandaşlar alkışlarla protesto ederken bazılarının ise gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Şener’in polis aracına bindirilişi sırasında ise evinin önünde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Şener, "Yaşasın basın özgürlüğü. ’Özgürlük var’ diyenlere bundan daha iyi cevap olmaz herhalde. Türkiye’deki basın özgürlüğünün durumu bu işte" dedi. Şener, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haberin Devamı

'İÇİŞLERİ BAKANI'NA SELAM OLSUN'

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci yazar Nedim Şener, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Şener, emniyete girişinde "Türkiye'de Amerika'dan daha özgür bir basın var. İçişleri Bakanı'na selam olsun" dedi.

 NEDİM ŞENER'İN EVİNDE ARAMA /WEB TV 

ODATV ANKARA TEMSİLCİSİ GÖZALTINDA

Odatv internet sitesi Ankara temsilcisi Mümtaz İdil, “Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

İdil'e ait Aşağı Ayrancı'daki evde bulunan bilgisayardaki bilgileri de kopyalayan ekipler, aramanın ardından İdil'i gözaltına alarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

MÜMTAZ İDİL KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Eşinin uzun süredir nefes borusu kanseri tedavisi gördüğünü de hatırlatan Aysun İdil, bu hastalığın geçici bir hastalık olmadığını hatırlattı. Eşinin hastalığına ilişkin raporları da savcılığa sunacaklarını dile getiren İdil “Tabi ne kadar göz önüne alınacak bilmiyoruz. Ama hastalığı devam ediyor” dedi.

MÜYESSER YILDIZ GÖZALTINDA

Ergenekon soruşturması kapsamında polis ekiplerinin gazeteci Müyesser Yıldız'ın evindeki araması sona erdi.
Yaklaşık 12 saat süren aramanın ardından Yıldız, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.Yıldız evden çıkarılışı sırasında gazetecilere, “Ülkemi ve Türk milletini çok seviyorum. Sevmeye de devam edeceğim” dedi.

Yıldız'ın avukatı Ali Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, bilgisayarlardan imaj alma işlemlerinin uzun sürdüğünü, polis ekiplerinin Yıldız'ın eşi ve oğluna ait diz üstü bilgisayarlardan da imaj aldıklarını söyledi. Altay, ayrıca polis ekiplerinin Yıldız'ın gazetecilikte kullandığı kendine ait notları ile daha önce yayımlanmış “100 Yılın Hesabı” adlı kitabının taslak metnini de aldıklarını kaydetti.

Altay, “Müvekkilimin pazartesi günü kendisi hakkında yakalama kararını veren savcı ile manevi tazminat davası vardı. İki gün sonra davalı savcının imzaladığı yakalama kararıyla gözaltına alındı. Bunu bir hukukçu olarak kabul etmek mümkün değil” diye konuştu.

ARAMALARIN GEREKÇESİ 'ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ'

Aramalar, ''Ergenekon terör örgütü üyeliği'' ve ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'' gerekçeleriyle yapılıyor.

 

HAKLARINDA GÖZALTI KARARI VAR

 

“Ergenekon” soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz'ün talebi üzerine, İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesinin, Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 11 kişiye ilişkin olarak arama ve gözaltı kararı verdiği belirtildi.

 

KAŞİF KOZİNOĞLU YURTDIŞINDA

Yalçın Küçük'ün İstanbul'da, Kaşif Kozinoğlu'nun yurtdışında olduğu belirtilirken, diğer kişilerin ise aramalar esnasında adreslerinde bulunduğu kaydedildi.

İŞTE EVLERİNDE ARAMA YAPILAN VE GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

 

İstanbul ve Ankara'da bazı adreslerde arama yapılıyor. Ergenekon soruşturması kapsamında yapıldığı belirtilen aramalar devam ediliyor. Evlerinde arama yapılan isimler şöyle:

 

Ergenekonda büyük operasyon
Ergenekonda büyük operasyon
Ergenekonda büyük operasyon
Ergenekonda büyük operasyon
Ergenekonda büyük operasyon
Ergenekonda büyük operasyon
Ergenekonda büyük operasyon
Ergenekonda büyük operasyon
Gazeteci Nedim ŞenerYazar Yalçın KüçükGazeteci Ahmet Şık

Odatv muhabiri İklim Bayraktar

Odatv Koordinatörü Doğan YurdakulOdatv Ankara Temsilcisi Ahmet Mümtaz İdil Odatv yazarı Eren Sait Çakır Eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu

 

Gazeteci Müyesser Yıldız kimdir

Aydın Bıyıklı

Odatv muhabiri Coşkun Musluk

 

AHMET ŞIK VE SAİT ÇAKIR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ / WEB TV

 

      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!