Jandarma'dan devrimci karargah açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Jandarmadan devrimci karargah açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 15:57

JANDARMA Genel Komutanlığı, dün bazı basın yayın organlarından çıkan Devrimci Karargah Örgütü’ne ’Bomba Eğitimi Jandarma’dan’ başlık haberlerle ilgili olarak, "Bir Kanun Ordusu olan J.Gn.K.lığının suç örgütleri ve suçlularla ilişki içinde bulunduğu izlenimi verilmeye çalışılması üzüntü ile karşılanmıştır" denildi.

İnternet sitesinde yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında 27 Şubat tarihinde yer alan ’Bomba eğitimi Jandarma’dan’ başlıklı haberde ’Jandarma Genel Komutanlığında görevli Yüzbaşı Necmi SUNA’nın Devrimci Karargah Örgütü mensupları ile ilişkisinin olduğu’, ’Jandarma Komando Astsubay Muzaffer MEHMETÇİLER tarafından Dev-Sol ve PKK’nın taşeronu olan Devrimci Karargah elemanlarına bomba ve suikast eğitimi verildiği’, ’Devrimci Karargah liderlerinden çoğunun Bekaa Vadisi’nde Jandarma’da görevli subaylardan eğitim aldığı’ hususları yer almıştır.

Konu ile ilgili yapılan incelemede; haberde Yzb. Necmi SUNA olarak belirtilen şahsın Astsubay Necmi SUNA olduğu ve Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevli iken, yapılan bir soruşturma sonucunda yasadışı bir sol örgüt mensupları ile ilişkisinin tespit edilmesi nedeniyle, 25 Kasım 1991 tarihinde TSK’den ilişiğinin kesildiği, haberde ismi geçen Astsubay Muzaffer MEHMETÇİLER’in, Ankara İl J. K.lığında görevli iken, yapılan bir soruşturma sonucunda yasadışı bir sol örgüt mensubu olduğunun belirlenmesi üzerine, Ekim 1990’da firar ettiği ve firarda iken 25 Kasım 1991 tarihinde TSK’den ilişiğinin kesildiği tespit edilmiştir. Bir Kanun Ordusu olan J.Gn.K.lığının suç örgütleri ve suçlularla ilişki içinde bulunduğu izlenimi verilmeye çalışılması üzüntü ile karşılanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!