Ölene kadar devam

Güncelleme Tarihi:

Ölene kadar devam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 00:00

Eski Başbakan ve Saadet Partisi Lideri Necmettin Erbakan dün, 85 yaşında, organ yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi. 41 yıllık siyasi hayatında kurduğu 4 parti kapatılan Erbakan, geçtiğimiz aylarda son kurduğu parti olan Saadet Partisi Genel Başkanlığına seçilmişti.

Haberin Devamı

  

Başbakan Erdoğan, Erbakan’ın ölümüne ilişkin, “Türkiye’ye çok önemli hizmetler kazandırmış Türk siyasetinde kendine mümtaz yer edinmiş, ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamıydı. Öğrettikleri, aktardıkları mücadeleci kişiliği ile her daim kendisini şükranla minnetle yad edeceğimi ifade etmek istiyorum” dedi.

TÜRK siyasi hayatının en önemli simalarından eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, 3 Ocak’tan beri tedavi gördüğü Güven Hastanesi’nde kalp ve böbrek yetmezliğine bağlı olarak çoklu organ yetmezliği sonucu 85 yaşında yaşamını yitirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’ndeki Türkiye Çocuk Hakları Kongresi’nde yaptığı konuşmada Erbakan’ın ölüm haberini, “Sabah saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 54’üncü Başbakanı, Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr Necmettin Erbakan hakkın rahmetine yürüdü” diyerek verdi ve şunları söyledi: “Türkiye’ye çok önemli hizmetler kazandırmış Türk siyasetinde kendine mümtaz yer edinmiş, ömrünü öğrenmeye ve öğretmeye adamış bir siyasetçi ve ilim adamıydı. Şahsı ile mücadelesi ile davası ile ilkeleri ile olduğu kadar, bir insan olarak, bir hoca olarak, bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etti. Mekanı cennet olsun. Allah’ın rahmeti üzerine olsun diyorum. Allah ondan razı olsun diyorum. Öğrettikleri, aktardıkları mücadeleci kişiliği ile her daim kendisini şükranla minnetle yad edeceğimi ifade etmek istiyorum. Saadet Partisi camiasının, Türkiye’nin, aziz milletimizin başı sağ olsun diyorum. Bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.”

Erbakan için döneceğim

Almanya ziyareti öncesi Esenboğa Havaalanı’nda açıklama yapan Başbakan Erdoğan, Erbakan’ın cenazesi için gezisine ara vereceğini belirterek, şunları söyledi: “Almanya’da eski şansölye Gerhard Shröder ile görüşmem ve CEBIT Fuarı’nda Şansölye Angela Merkel ile Türk firmalarına yapacağım ziyareti yapamayacağım. Salı sabahı gelip cenazeye katılacak ve daha sonra Brüksel’e geçerek temaslarıma devam edeceğim.”

28 Şubat’ı yeniden yaşamadı

1997’de Başbakanlık’tan indirilmesine neden olan sancılı 28 Şubat sürecinin yıldönümü arifesinde yaşama gözlerini yuman Erbakan’a ilişkin, eski RP’li Hasan Hüseyin Ceylan, “Talebesi de olan Tunuslu muhalif lider Raşid Gannuşi ile iki gün sonra görüşecekti. Tam 28 Şubat’ın arifesinde, Allah-ü Teala bu azapları kuluna yeniden yaşatmamak için onun canını almıştır” dedi.

3 Ocakta hastaneye yattı

Erbakan, kalp rahatsızlığı ve toplar damar iltihabı nedeniyle 3 Ocak’ta Güven Hastanesi’ne yattı, 13 Ocak’ta taburcu oldu. Fakat 19 Ocak’ta hastaneye geri döndü. Dün sabah aniden ağırlaşan Erbakan yoğun bakıma alındı. Oğlu Fatih Erbakan ile kızları Elif Erbakan Altınöz ve Zeynep Baykoç’un hastaneye gelmesinden hemen sonra, Erbakan 11.40 sıralarında kalp yetmezliği ile böbrek ve akciğer yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi. Güven Hastanesi Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş, Erbakan’ın sabah 08.50’ye kadar şuurunun yerinde olduğunu belirterek, “Saniyesinde müdahale ettik. Kalbin pompalamasında problemler yaşandı. O andan itibaren herhangi bir acı hissetmediler. Maalesef sonuç alamadık” dedi. Erbakan’ın vefatında siyasi yol arkadaşları Recai Kutan, Oğuzhan Asiltürk, Yasin Hatipoğlu ve Şevket Kazan da hastanedeydi.

Ölene kadar devam
 

Devlet töreni istemedi

Recai Kutan, vasiyetinde devlet töreni istemeyen Erbakan için sade cenaze töreni yapılacağını açıkladı. Ailesi, hastanedeki izdihamı önlemek amacıyla taziye ziyaretlerini SP Genel Merkezi’ne aldı ve cenazeyi morgdan çıkararak, Balgat’daki evine götürdü. Bu sırada Erbakan’ın selası SP avlusunda bulunan Hamidiye Camisi’nde verildi. Selada “Türkiye Cumhuriyeti Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin” denildi. Erbakan’ın evinde, ölümünden itibaren Kuran-ı Kerim okutulurken cenaze de bahçedeki klimalı ambulansta bekletildi. Sade bir tören ve camide cenaze namazı dışında talebi olmadığından Erbakan’ın naaşı TBMM’ye de götürülmeyecek.

İl başkanına: Pilin bitene kadar çalış kurtuluş yok

85 yaşında partisinin başında ölen Necmettin Erbakan, “Kalbimde pil var” diyerek siyasetten affını isteyen bir parti yöneticisine, “Pil bitene kadar çalışacaksın” dedi. Erbakan’ın da partilileri ve yakın dostlarıyla zaman zaman paylaştığı yakın geçmişte yaşanan bu olayın ayrıntıları şöyle: “Bir il başkanı yanına gelerek, ‘Hocam, ‘kalbim var’ diyerek siyasetten affını isteyince, Erbakan Hoca, ‘Herkesin kalbi var, benim de var’ der. İl başkanı ısrarlıdır, bu kez, ‘Hocam, kalbimde pil var, pille çalışıyor’ deyince, Erbakan Hoca da, ‘O zaman pil bitene kadar çalışacaksın. Bu haftalık, aylık değil, ölene kadar çalışılacak bir iştir, öyle kolay kurtuluş yoktur’ der.”

Erbakan geçen hafta parti yöneticilerini hastane odasında toplayıp seçim çalışmalarıyla ilgili talimat vermişti.

Yanına defnedilecek

NECMETTİN Erbakan, yarın, Fatih Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul Merkezefendi Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verilecek. Burada Erbakan’ın 2005’te hayatını kaybeden eşi Nermin Erbakan ve 2002’de vefat eden ağabeyi Nizamettin Erbakan’ın mezarları da bulunuyor.

Haberin Devamı

İŞTE ERBAKAN'IN HAYATI / WEB TV 

ACI HABERİ TOPLANTIDA ALDILAR / WEB TV

HASTANE ÖNÜNDE GÖZYAŞI DÖKTÜLER / WEB TV

BAŞBAKAN'DAN ERBAKAN AÇIKLAMASI / WEB TV

İŞTE ERBAKAN'IN ÖLMEDEN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

ERBAKAN HAYATINI KAYBETTİ / WEB TV

Haberin Devamı

  
  
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!