"Gözümüzün önünde ellerini kestiler"

Güncelleme Tarihi:

Gözümüzün önünde ellerini kestiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2011 11:12

Libya'daki olayların ardından tahliye edilen ve memleketi Trabzon'a ulaşan Türk işçilerden Ali İhsan Özbakır, yaşam ile ölüm arasında geçen kurtuluş öyküsünü anlattı.

Haberin Devamı

Özbakır, Bingazi'den deniz yoluyla Marmaris'e, oradan da kara yoluyla Trabzon'a gelen 50 dolayındaki işçi kafilesi içerisinde yer aldığını anımsattı.

Libya'da 8 aydan bu yana bir inşaat firmasının şantiyesinde işçi olarak çalıştığını ifade eden Özbakır, “Ülkede olaylar başlayınca güvenliğimiz için şantiyemizden çıkmadık. Her hafta toplu olarak cuma namazına gidiyorduk, cuma kılmaya da gidemedik” dedi.

Muhaliflerin 30-40 kişilik konvoyla, ellerinde kaleşnikof, satır ve bıçaklarla şantiyelerini bastığını anlatan Özbakır, “Şirketimize ait araçlara, iş makinelerine el koyarak gittiler. Türk işçilerine olumsuz hiçbir harekette bulunmadılar ancak bizimle beraber çalışan Nijeryalı ve Ganalı işçilerin ellerini gözümüzün önünde kestiler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şirket yetkililerinin kendilerini sürekli dışarı çıkmama konusunda uyardıklarını dile getiren Özbakır, şöyle devam etti:

“Birkaç gün sonra Bingazi Havalimanı'na hareket ettik. Orada Türkiye'den bizleri almaya gelecek uçakları beklemeye başladık. Bir Türk uçağı havalimanına indi. 300 kişilik Türk işçi kafilesi bu uçakla Türkiye'ye gitti. Bizim pasaportumuz olmadığından Türkiye'ye gidemedik. Daha sonra uçakların iniş ve kalkışlarına dahi izin verilmedi.

Havalimanı yakınlarında çatışma sesleri gelmeye başladı. Çatışma seslerinin bize doğru yaklaşmasıyla korkunç anlar yaşamaya başladık. Kaddafi'nin paralı olmayan yerli askerleri muhaliflere karşılık vermeden silahlarını bıraktılar ve teslim oldular. Kaddafi'nin paralı askerleri ise gözümüzün önünde öldürüldü, kuledeki askerler silahla vuruldu, bazı askerlerin ise kafaları kılıçla kesildi.”

“SİLAHLARLA ZAFER KUTLAMASI YAPTILAR”

Özbakır, muhaliflerin kendilerini havalimanından çıkardıktan sonra orayı ateşe verdiğini ifade ederek, “Bizim grupla birlikte yaklaşık 3 bin kişiyi, bir bölgeye topladılar. Burada bir gece geçirdikten sonra Türkiye'den uçakların gelmekte olduğu haberi üzerine tekrar havalimanı bölgesine yöneldik. Havalimanı yakınındaki stadyuma gittik. Ancak havalimanı yakıldığı ve kuleye de zarar verildiği için uçaklar iniş yapamadı” dedi.

Haberin Devamı

Muhaliflerin Bingazi'de üstünlük kurduktan sonra silahlarla zafer kutlaması yaptıklarını anlatan Özbakır, “Daha sonra Bingazi Limanı'na Türk gemilerinin geleceği bilgisi bize ulaştı. Stadyumdan oraya hareket ettik. Limanda geminin gelmesini bekledik. Orhangazi-1 feribotuna binerek 20 saatlik yolculuk sonrasında Marmaris Limanı'na ulaştık” diye konuştu.

“İKİ ATEŞ ARASINDA KALDIĞIMIZ ANLARDA ÖLECEĞİMİZİ DÜŞÜNDÜK”

Ali İhsan Özbakır, Marmaris'ten de kara yoluyla Trabzon'a geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Sonuçta sağ salim yuvama döndüğüm için çok mutluyum. Libya'da çatışmalar sırasında, iki ateş arasında kaldığımız anlarda öleceğimizi düşündük. Orada aklıma ailemden sadece Libya'ya giderken 3 aylık olan yeğenim Gülşen geldi, Gülşen'ime doyamamıştım.
Memleketime geldiğimde beni en çok mutlu eden olay, şimdi 11 aylık olan yeğenime kavuştuğum andı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimi ile yuvama kavuştum. Kendisinden Allah razı olsun, ülkemizin başından eksik olmasın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!