TeÄŸmen Çelebi: 'Kasten'in yerini 'Sehven' aldı

Güncelleme Tarihi:

Teğmen Çelebi: Kastenin yerini Sehven aldı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 25, 2011 11:27

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası’nın 107’nci duruşması görülmeye başlandı.

Aralarında gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın da bulunduğu 28’i tutuklu toplam 117 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, emekli Albay Levent Göktaş, İbrahim Özcan ve Oğuz Bulut katılmadı.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasına geçileceğini belirtti. Duruşmada, geçtiğimiz günlerde emniyette gözaltında bulunduğu sırada telefon rehberine sehven bir Hizbut tahrir örgütü üyesinin telefon rehberi yüklenen tutuklu sanık Teğmen Mehmet Ali Çelebi konuştu.

"BÄ°Z MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERÄ°YÄ°Z"Â

Çelebi, "Bu iddianameyi ellerimizle kazarak içerisindeki karanlığı boşalttık. Benimle ilgili suçlamalar incelendiğinde dahi bunun TSK şahsında milletimize açılmış bir savaş olduğu anlaşılacaktır" dedi. "Bu tezgahların sahiplerinin boynunu adaletin karşısında bükük bıraktım" diyen Teğmen Çelebi sözlerine şöyle devam etti:

" ’Tüfek icat oldu mertlik bozuldu’ derlerdi. Şimdi namertlik kavramı da değişti. 3 kuruşluk mermi yerini 25 kuruşluk CD’ye bıraktı. Gez, göz, arpacığın yerini, CD, bilgisayar ve enter aldı. ’Kasten" yapılan işlemlerin yerini ise ’Sehven’ aldı. Hedef dün olduğu gibi bugün de Türk askeri. Çanakkale’de yenemediler, Sarıkamış’ta yok edemediler, Kurtuluş Savaşı’nda da yenemediler. Şimdi bizi üfleyerek yok etmeye çalışıyorlar. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Işığımız o"

BAŞKAN UYARDI "ALKIŞI İÇİNİZDEN YAPIN"

Teğmen Çelebi’nin bu sözlerinin ardından izleyiciler bölümünden alkış sesleri yükseldi. Bunun üzerine, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Lütfen mahkemeyi başka tedbirleri almaya zorlamayın. Alkışı dışardan değil, içinizden yapın" uyarısında bulundu.

Duruşma, diğer tutuklu sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!