Annesiyle telefondan konuÅŸurken vurulmuÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Annesiyle telefondan konuÅŸurken vurulmuÅŸ
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 25, 2011 10:53

Libya'da tahliyeler sürüyor. Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre şu ana kadar 8360 vatandaşımız Türkiye getirildi. Bir Türk vurularak öldürüldü.Çalıştığı şantiyede keskin nişancılar tarafından vurularak öldürülen Yunus Emre Çelik'in babaevinde yas var. Yunus'un annesiyle telefonda konuşurken öldüğü ortaya çıktı. Acılı anne Sevim Çelik, ''Telefonda 'annecik ne haber?' dedi. 'Emrem sen misin?' dedim. Ondan sonra ses kesildi sonra baktımki telefonu yere düştü anladım onu ah dedim çocuğumun geldi vurdular kafasına'' diye o anları anlattı.

Haberin Devamı

Trabzon'un Yomra ilçesi Oymalıtepe beldesinde yaşayan Çelik Ailesi, Libya'da çalıştığı şantiyede vurularak hayatını kaybeden oğullarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Aile, evlatlarının cenazesini bekliyor. 

 

OÄŸlu ile en son salı günüÂakÅŸam saatlerinde konuÅŸtuklarını anlatan anne Sevim Çelik, "Telefonda 'annecik ne haber?' dedi. 'Emrem sen misin?' dedim. Ondan sonra ses kesildi. Sonra baktım telefonu yere düştü. Anladım o an. 'Ah' dedim çocuÄŸumun vurdular kafasına. Sonra itiÅŸ kalkış sesleri duydum, birileri Arapça konuÅŸuyordu. Sonra kesildi telefonu. Yaktı da kül etti onca insanın arasında hedef aldılar yavrumu. Helallik mi alacaktı, bir ÅŸeymi diyecekti. Vurdular kafasına. Libya'da ilk karışıklık çıktığında 'Bırak da gel oÄŸlum' dedim. 'Anne sen duyulanlara inanma, buralarda durum sakin' dedi. Öldüğü gün basmışlar orayı, yüreÄŸim yandı" diye konuÅŸtu

 

Haberin Devamı

Anne Çelik, "Oğlumu evlendirmek istedim, 'Anne çarşıdan bir ev alayım, bizim evin üst katını yapayım. Gurbette 3 sene çalışıp borçları ödedikten sonra gelip evleneceğim' dedi" diye gözyaşlarına boğuldu.

 

İsmail Çelik ise oğlunun cenazesinin bir an önce Türkiye'ye getirilmesi istedi ve "Dışişleri Bakanlığı'na ve Başbakan'a sesleniyorum. Oğlumun cenazesinin bir an önce getirilmesini istiyorum. Oradaki şartların da farkındayız. Cenazemiz orada da kalabilir, bunu biliyoruz ama ne olur birisi bize yardım eli uzatsın'' diye konuştu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!